Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Creative új szabadalmával szeretné kiütni az Apple-t

CNN
2005.09.01. 17:05

A hordozható zenelejátszókat gyártó Creative Technology szabadalom-díjat nyert egy olyan technológiára, amelyet több riválisa használ, például az Apple is az iPodban. A szabadalom azzal a technológiával kapcsolatos, ami lejátszási számok listát (playlistet) generál a különböző zeneszámok gyűjteményéből - írja a CNN.

A Creative Zent és a Nomad Jukebox MP3-lejátszót gyártó vállalat képviselője kedd délután jelentette be, hogy elnyerte a technológia szabadalmát. Azt egyelőre nem közölték, hogy indítanak-e szabadalmi pert, és azt sem, hogy egyáltalán konzultáltak-e már erről az Apple-lel.

A Creative képviselője elmondta, a szabadalom azért is nagy elismerés, mert egy olyan piacon jelent érvényesülést, amelyen minden eddiginél nagyobb a verseny. A Creative közölte, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a rivális Apple-lel ellentétben ők voltak az elsők, akik MP3-lejátszóval jelentek meg a piacon.

A Creative a most szabadalmat nyert technológiát 2000 szeptemberében mutatta be, a Nomad Jukebox-ban. Az Apple később, 2001 októberében debütált az iPoddal. Azóta az Apple uralja a piac háromnegyedét.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft