Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Új kiállítások a Természettudományi Múezumban

MTI
2005.09.14. 09:38

Természetfotó, eletronmikroszkópos képeket, illetve rovarokat bemutató időszaki kiállítások nyílnak a Magyar Természettudományi Múzeumban szeptember 15-én - közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn.

A Frans Lanting természetfotós alkotásait bemutató Dzsungelek című tárlaton a művész a "Föld legösszetettebb élőhelyét" hozza közel a nézőhöz. A természetbúvár húsz év alatt bejárta a Föld számos esőerdejét, gyakran a dzsungelek védelméért folyó harcokról küldött fényképes beszámolót.

Korunk egyik legismertebb természetfotósának képei másodszor érkeznek Magyarországra; Szemtől szemben című, az állatok viselkedését bemutató kiállítását 2004-ben lehetett megtekinteni a természettudományi múzeumban.

Mikrovilág címmel nyílik a tudományt és a művészetet ötvöző kiállítás, melynek keretében elektronmikroszkóppal készített képeket tekinthetnek meg az érdeklődők. A biológusból és fotósból álló alkotópáros a tudományos módszerekkel készült képeket a színek kreatív felhasználásával fejleszti műalkotássá.

Az állatok legsikeresebb és fajokban leggazdagabb csoportját mutatja be a Variációk hat lábra - találkozás a rovarokkal című tárlat.

A kiállításon nem csak a Föld állatfajainak háromnegyedét adó kisebb-nagyobb rovarokat ismerheti meg a közönség, hanem a hozzájuk fűződő legendákat és kultúrtörténeti érdekességeket is.

A miniatűr birodalmat felnagyított makettek, interaktív modellek és élő bemutatók segítségével ismerhetik meg a látogatók. A múzeum három új kiállítása november 30-ig tekinthető meg.