Ágnes
-1 °C
2 °C

Szélerőmű park épül Répcelak határában

MTI
2005.12.07. 12:00
Negyvennyolc szélkerékből álló szélerőmű parkot épít 2010 végéig egy osztrák befektető Répcelak, valamint két másik Vas megyei és Győr-Moson-Sopron megyei település határában - közölte az MTI-vel szerdán Németh Kálmán, Répcelak polgármestere.

"Már alá is írtuk azt a szerződést, melyben az érintett önkormányzatok vállalták, hogy rendezési tervükben lehetővé teszik a beruházás megvalósítását" - mondta. Hozzátette: a szélerőművek darabja 500-800 millió forintba kerül majd és óránként 2.000 kilowatt energiát termel.

A beruházónak még meg kell szereznie a területek tulajdonjogát a polgármester tájékoztatása szerint. Németh Kálmán arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a településeknek, vagyis Répcelak városának, Vámoscsaládnak és Csánignak, valamint a szomszédos megyéhez tartozó Dénesfának, Répceszemerének, Ciráknak és Győrőnek mennyi haszna származik majd a megújuló energia termeléséből.

Mint mondta, a szerződésnek ezt a részét befektető egyelőre üzleti titokként kezeli, de az önkormányzatok "egy bizonyos százalékban" részesednek majd a haszonból.