Újabb százalékokat vesztett az IE

Der Standard
2006.01.12. 15:48
A Der Standard online kiadása rendszeresen közzéteszi az internetes böngészők látogatói statisztikák alapján összeállított toplistáját. Az októberi statisztika óta újabb elmozdulásokat figyeltek meg. A Firefox 1.5 novemberi bevezetése jelentős hatással volt az alternatív böngésző felhasználói adataira.

Így az Internet Explorer aránya a korábbi hónapok folyamatosan térvesztése után újabb 3,56 százalékkal csökkent. A Der Standard szerverein már csak a lekérdezések 61,85 százalékát fogadják a Microsoft böngészőiről.

A változások ismét a Firefoxnak kedveztek, a részaránya így már 27,56 százalék, szemben az októberi 24,09 százalékkal. A harmadik legkedveltebb böngésző, az Apple Safari 4,9 százalékos kedveltségnek örvend, 0,38 százalékkal haladva meg az októberben regisztrált értéket.

Tartotta 2,52 százalékos szintjét az Opera, míg a Mozilla alapú további böngészők, illetve a Netscape 7.x térvesztése szintén a Firefox helyzetét javította. A megfigyelések szerint egyértelművé vált, hogy az IE6-nál régebbi Microsoft böngészők alig kapnak szerepet. Az egyetlen említésre méltó az IE 5.0, a maga 1,15 százalékos eredményével.  • Hírek
  • Hírek