Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nyugató négylábúaknak: feromon-pára

MTI
2006.02.03. 09:40

Kutyák, macskák gazdái időnként tehetetlenül szemlélik állatuk nyugtalanságát. Rajtuk és kedvenceiken egyaránt segíthet egy új, két változatban (külön kutyáknak és macskáknak) kifejlesztett állatgyógyászati termék.

Az újdonság egy konnektorba dugható párologtató, amely speciális mesterséges feromont tartalmaz. A feromon az anyakutya emlői közötti faggyúmirigyek, illetve a macska pofatájékának mirigyei által termelt anyag, az újdonság ennek a szintetikusan előállított, folyadék halmazállapotú változata. A levegőbe párologtatva ez az illat megnyugtatja állatainkat.

A feromon szigorúan fajspecifikus, tehát az egyik változat csak kutyára, a másik csak macskára hat, az emberre természetesen nincs semmiféle hatással. Megteremti és állandósítja az állatokban a kiegyensúlyozottság és a biztonság érzetét, megszünteti a vizeletspricceléssel, függőleges karmolással, étvágycsökkenéssel és antiszociális viselkedéssel (agresszivitással) járó kórformákat.

Megnyugtatja állatainkat, így eredményesen használható például a tűzijátékok kiváltotta szorongásos, illetve meneküléssel és pánikrohammal járó kórformák esetében is. Érvényesül mind a kölyök, mind a felnőtt egyedekben, pozitívan alakítja az állatok érzelmi állapotát, és az emberhez fűződő viszonyukat is. A kölyköknek érzelmi stabilitást biztosít, így nagyobb bátorsággal indulnak neki a "nagyvilágnak". Elősegíti a szocializációt, - ha a családba új jövevény (új kutya, vagy macska) érkezik, csökkenti annak félénkségét, de csökkenti a többi állat vele szembeni agresszivitását is. A lakásfelújítás, festés stb. miatt idegenné vált lakást segít könnyebben birtokba venni, megelőzve így a vizeletspricceléssel, jelöléssel járó kellemetlenségeket.

A készülék egyszerűen használható, kezelése nem igényel gyakorlatot, csak a konnektorhoz kell csatlakoztatni. Műanyagból készült, könnyű, nem törik el. Utántöltővel rendelkezik, így magát a szerkezetet nem kell minden alkalommal megvásárolni, egy töltet egy kb. 50-70 négyzetméteres zárt terület (szoba) légterére elegendő.

Folyamatosan működtethető, így egy flakon utántöltő folyadék átlagosan 4 hétig megoldja gondjainkat, a levegőbe került folyadéknak pedig nincs ránk nézve kellemetlen illata, vagy más - nem kívánatos - hatása.

Minden a macska, illetve a kutya számára stresszel járó hatás megelőzésére, kivédésére, a kiváltott hatások csökkentésére felhasználható. Bármelyik állatpatikában, illetve az állatorvosoknál beszerezhető, igaz, kissé borsos (5-6000 forintos) áron.