Viola
-6 °C
0 °C

Ingyenes online adatközpont-szakértői képzés

2006.02.07. 16:27

Az American Power Conversion (APC), az IT-infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító teljes körű megoldások szállítója elindította Data Center University oktatóintézetét, amely informatikai szakértők, mérnökök, valamint szervertermeket és adatközpontokat építő, illetve üzemeltető szakemberek számára kínál online képzéseket.

Az APC által létrehozott Data Center University jelenleg 14 alapszintű és 6 haladó tanfolyamot nyújt adatközpont tervezés, építés és üzemeltetés témakörökben. Minden tanfolyam gyártóktól független, így az APC termékeit sem népszerűsíti. A képzések a kritikus fontosságú technológiákra koncentrálnak: a csúcsminőségű, skálázható és moduláris adatközpont infrastruktúrákkal kapcsolatos gyakorlati módszereket ismertetik. A tananyag kialakításában évtizedes, sokrétű tapasztalattal rendelkező professzionális adatközpont-vezetők vettek részt. A tanfolyamok a http://www.datacenteruniversity.com címen érhetők el.

2006. március 31-ig a Data Center University minden online képzése díjmentes, április 1-jétől a képzések ára 79 dollár lesz. Bár a jelentkezők a legtöbb tanfolyamot kevesebb mint egy óra alatt elvégezhetik, a webalapú oktatás teljes mértékben alkalmazkodik az egyéni tempóhoz. A tanfolyamok elvégzéséről 2006 második negyedévétől tanúsítványt is lehet szerezni.