Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Megkezdte a távközlési szolgáltatást az Actel

MTI
2006.03.13. 14:10
Az Actel Kft. megkezdte kis- és nagykereskedelmi tevékenységét, aminek keretében távközlési, internet- és digitális televizó-szolgáltatást nyújt, jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Horváth Pál, a cég ügyvezető igazgatója.

A 85 százalékban a ciprusi vezető távközlési szolgáltató, a CYTA tulajdonában, míg 15 százalékban magánszemélyek jegyezte cégek - a magyar Anotel Kft. és Contel Kft., illetve az angol Anodus társaság - birtokában lévő vállalat 3,4 millió euró saját tőkével rendelkezik, míg a jegyzett tőkéje a folyamatban lévő részvénytársasági átalakulást követően 75 millió forint lesz.

A műsorelosztásban, internetes tartalom- és tárhelyszolgáltatásban is érdekelt Actel már meglévő hálózatokat használ és vesz bérbe már működő magyarországi cégektől.

Horváth Pál elmondta: a társaság, illetve tulajdonosaik azt tervezik, hogy az indulástól számítva 12 hónapon belül már fedezik a cég bevételei a kiadásait, míg a befektetett tőke 3-4 év alatt térül meg.

A legfeljebb 35-40 fő alkalmazását tervező Actel a fő tulajdonosától további, mintegy 2 millió euró befektetésre számíthat akkor, ha a piaci fejlődése ezt szükségessé teszi.

A sajtótájékoztatón az elérendő ügyfelek számára, illetve a tervezett bevételre vonatkozó kérdésekre nem adtak érdemi választ, csupán annyit közöltek, hogy főként lakossági ügyfeleknek, valamint a kis- és közepes cégeknek nyújtnak szolgáltatást.