Valér
4 °C
8 °C

Mobiltelefonnal is használható dombornyomott hitelkártya

Index
2006.05.08. 15:35
A T-Mobile és a Budapest Bank együttműködésének köszönhetően a mobiltelefonnal is használható hitelkártya újabb, dombornyomott változata jelenik meg. A MasterCard Standard típusú T-Mobile Dombornyomott hitelkártyával a magyarországi elfogadóhelyeken túl már külföldön és az interneten is lehet vásárolni.

A korszerű fizetési eszköz különlegessége, hogy a kártyához rendelt hitelkeret mobiltelefonnal is elérhető. A mobilszolgáltató előfizetői a hitelszámla terhére a Mobil Vásárlás (m-com) szolgáltatással többek között autópálya-matricát, parkolójegyet, lottószelvényt vehetnek, vagy akár biztosítást köthetnek. Emellett a hitelkártyával bármely Domino kártya egyenlege bármikor, bárhonnan feltölthető.

A megoldás lényege, hogy a mobilvásárlásra szolgáló m-com egyenleg a hitelkártyához díjmentesen biztosított dinamikus SIM kártyára telepített alkalmazással a hitelkeretből bármikor bárhol feltölthető. A T-Mobile Hitelkártya új generációjának előnye, hogy az elektronikus kártyával szemben a dombornyomott kártya birtokosa már külföldön és az interneten is vásárolhat. Az új T Mobile Dombornyomott Hitelkártyával a világon mintegy 15 millió MasterCard elfogadóhelyen lehet fizetni, illetve világszerte minden MasterCard emblémával ellátott bankautomatában lehet készpénzt felvenni.

A T-Mobile és a Budapest Bank 2005 augusztusától működik együtt a bankkártya piacon. Ekkor bocsátották ki a kizárólag belföldön használható electronic típusú T-Mobile Hitelkártyát, melyből azóta mintegy 5000 darabot igényeltek. Az electronic kártya egyértelmű sikere alapján döntött a két vállalat a szolgáltatás továbbfejlesztéséről, a belföld mellett külföldön és az interneten is egyaránt használható dombornyomott kártya kibocsátásáról.