Alfréd
-2 °C
2 °C

Jogvédők szorításában az AT&T

Heise.de
2006.05.18. 13:49
A polgári szabadságjogok védelméért küzdő Electronic Frontier Foundation (EFF) által az amerikai AT&T távközlési konszern ellen indított perben olyan bírói döntés született, hogy az EFF hozzáférhet és bizonyítékként használhatja az AT&T bizonyos belső dokumentumait. A cégáltal üzleti titoknak minősített iratokat viszont első körben nem használhatja fel az EFF.

Mint emlékezetes, az eljárást azért indította az EFF, mivel törvénysértőnek tartja az AT&T és az amerikai nemzetbizttonsági hivatal (NSA) közti állítólagos együttműködést. A vitatott bizonyítékokat Mark Klein korábbi AT&T alkalmazott adta át a polgárjogi szervezetnek. Ezek az EFF szerint azt bizonyítják, hogy a távközlési konszern 2003-ben műszaki előkészületekett tett a San Francisco-i központjának az NSA hálózatához kötésére.

A vádak szerint az AT&T az ügyfelei internetes adatforgalmát és telefonhívásait továbbadta az NSA-nak. Ezzel az EFF szerint az cég megsértette az amerikai alkotmányt. A New York Times tavaly év végén leplezte le, hogy az NSA lehallgat minden USA-külföld telefonhívást.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft