Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Többfunkciós mobilok tartják mozgásban a világot

Prohardver
2006.06.08. 11:45
Mára világszerte csaknem minden második ember elsőszámú fényképezőgépeként használja mobiltelefonját, háromból ketten vélik úgy, hogy MP3 lejátszó helyett a zenelejátszásra képes mobilt használják majd, és a válaszadók közel fele szeretné összekötni mobilkészülékét a házi elektronikai berendezésekkel. A Nokia friss felmérése szerint a felhasználók nem csupán elfogadják a technológiák közelítését, hanem sürgetik azt.

Egyre több funkció kerül a mobilkészülékekbe, ezért a Nokia Nseries, a Nokia nagy teljesítményű multimédiás készülékcsaládja világszerte tizenegy országra kiterjedő felmérést rendelt meg annak érdekében, hogy megismerje az emberek véleményét a mai és a jövőbeli többfunkciós mobilokról.

A multifunkciós mobilkészülékek máris átvették az emberek életében néhány más eszköz szerepét. A válaszadók csaknem fele (44 százalékuk) fő fényképezőgépeként használja a mobiltelefont, a legtöbb mobil fotós pedig (68 százalék) Indiában kattingat. Világszerte a válaszadók 72 százaléka nem használ már hagyományos ébresztőórát, és 73 százalékuk használja elsőszámú órájaként a telefont.