Judit
3 °C
7 °C

Húszéves az első vírus

2006.07.10. 12:16

Az F-Secure IT-biztonsági cég 2006 első félévét elemző jelentése szerint csendes az idei vírushelyzet, a legnagyobb esemény a világ első számítógépes vírusa, a Brain huszadik születésnapja volt. A floppyn terjedő Brain 1986 januárjában jelent meg.

És hogy mi történt ez alatt a húsz év alatt? "Jelenleg több mint 185.000 vírus létezik, számuk folyamatosan és gyorsan növekszik. Az elmúlt húsz évben a legnagyobb változás nem a kártevő típusokban vagy a rosszindulatú kódok számában történt, hanem sokkal inkább a víruskészítők szándékaiban. A legjelentősebb változás az, hogy a "hobbi vírusírók" helyett ma már alvilági bandák írják a rosszindulatú kódokat" - fogalmaz a jelentés.

2006-ban a mobiltelefonokra írt kártevők száma elérte és átlépte a kétszázat, és mivel a számítógépekhez hasonlóan már a mobiltelefonokkal is lehetőség van pénzügyi tranzakciók bonyolítására, a vírusírók hamarosan kiaknázzák ezt a lehetőséget is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?