Árpád
-2 °C
4 °C

Jöhetnek a Skype-klónok

2006.07.14. 13:58
Kínai mérnökök visszafejtették a Skype internetes telefonkliensének a kódját. Ennek köszönhetően megjelenhetnek a nem hivatalos szoftveres kliensek, sőt, a Skype akár más szoftverekbe is beépíthető lesz. A kódot megfejtő csapat egy hónapon belül megjelenik saját Skype-kliensével. Természetesen a Skype hálózatát - melynek szerverei egyebek mellett a felhasználók befizetéseit is tárolják - nem törték fel.

A Skype menedzsmentje többféle ésszerű válaszreakciókból válogathat, például hivatalosan is megnyithatják programozási interfészüket. Így a Skype bármilyen weboldalba vagy szoftverbe integrálható legyen, és nagy eséllyel iparági szabánnyá válna, azaz mindenki elkezdené használni. Ellenkező hatást váltana ki, ha egy új verzió kiadásával megváltoztatnák a telefonkliens által használt protokollt, de ez meglehetősen drága megoldás, és rontaná a márka imidzsét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?