Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Bármivel lejátszható Jessica Simpson

2006.07.21. 14:27
A korábban minden lejátszóval meghallathatatlan, másolásvédett cd-ket gyártó Sony BMG kiadta az első védelemtől mentes dalt, írta meg a USA Today. Jessica Simpson's Public Affair című nótája minden létező mp3-lejátszóval kompatibilis, nem úgy, mint például az iTunes-ról letölthető dalok, amiket csak az iPoddal lehet visszahallgatni. A fájl mp3-ban formátumban érhető el, de szabadon átkonvertálható bármilyen ismert formátumba.

Korábban a nagy kiadóvállalatok nem nagyon lelkesedtek azért, hogy digitális védelem nélkül tegyék elérhetővé dalaikat: olyannyira nem, hogy nem is tették. Elemzők szerint azonban a Sony már rájött, hogy a védelem csak szűkíti a piaci pozíciókat, nagyobb nyilvánosság, nagyobb bevétel.

Érdekes, hogy pont a Sonynak jutott ez eszébe először, hiszen az olvashatatlan cd-k után olyan másolásvédelemmel idegesítette a cég a felhasználókat, ami biztonsági rést nyitott a számítógépeken. Biztos nem akartak megint visszahívni 5 millió lemezt, meg kárpótlást fizetni, mint akkor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!