Ödön
2 °C
11 °C

Lázadás a Vodafone-nál?

Napi Gazdaság
2006.07.24. 08:03
A részvényesek lázadásával kell majd szembenéznie a Vodafone vezérének a csoport keddi éves közgyűlésén - írta a Sunday Times.

A mobiltársaság teljesítményével elégedetlen részvényesek jelentős csoportja szavaz majd várhatóan az ellen, hogy Arun Sarin vezérigazgatót ismét az igazgatóság tagjává válasszák. A legnagyobb brit alapkezelő, a Vodafone 2 százalékát birtokló Morley Fund Management már bejelentette ezt a szándékát - értesült a Financial Times - , sőt, nem csak Sarint akarják kiszavazni az irányításból.

A Vodafone árfolyama mostanra 111,25 pennyre esett vissza a novemberi 150 pennyről, a világ legnagyobb mobilszolgáltatója májusban (éves mérlege zárásakor) rekordnagyságú, 14,9 milliárd fontnyi veszteségről számolt be.

A hatalmas mínuszban nagy szerepet játszott az a 23,5 milliárd fontot meghaladó egyszeri tétel játszotta a főszerepet, amelyet a társaság azért volt kénytelen leírni, mert újra kellett értékelnie a Mannesmann-ügyletet. A Vodafone 2000-ben szerezte meg a német csoportot, 112 milliárd fontért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?