Huba
17 °C
33 °C

Lázadás a Vodafone-nál?

Napi Gazdaság
2006.07.24. 08:03
A részvényesek lázadásával kell majd szembenéznie a Vodafone vezérének a csoport keddi éves közgyűlésén - írta a Sunday Times.

A mobiltársaság teljesítményével elégedetlen részvényesek jelentős csoportja szavaz majd várhatóan az ellen, hogy Arun Sarin vezérigazgatót ismét az igazgatóság tagjává válasszák. A legnagyobb brit alapkezelő, a Vodafone 2 százalékát birtokló Morley Fund Management már bejelentette ezt a szándékát - értesült a Financial Times - , sőt, nem csak Sarint akarják kiszavazni az irányításból.

A Vodafone árfolyama mostanra 111,25 pennyre esett vissza a novemberi 150 pennyről, a világ legnagyobb mobilszolgáltatója májusban (éves mérlege zárásakor) rekordnagyságú, 14,9 milliárd fontnyi veszteségről számolt be.

A hatalmas mínuszban nagy szerepet játszott az a 23,5 milliárd fontot meghaladó egyszeri tétel játszotta a főszerepet, amelyet a társaság azért volt kénytelen leírni, mert újra kellett értékelnie a Mannesmann-ügyletet. A Vodafone 2000-ben szerezte meg a német csoportot, 112 milliárd fontért.