Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a T-Systems

MTI
2006.08.22. 13:18
Az üzleti informatikai szolgáltatásokat nyújtó T-Systems Hungary tavalyi 12 milliárd forintos árbevételét az idén várhatóan 16 milliárd forintra növeli, mondta Ilosvai Péter, a cég ügyvezető igazgatója kedden a társaság regionális szolgáltató központjának globálissá bővítése alkalmából. Az 1 millió eurós beruházással a lágymányosi Infoparkban létrehozott regionális központból jelenleg 25 cég informatikai feladatait látják el. Az ügyfélcégek Magyarországon, több szomszédos országban, Svájcban és Németországban működnek.

Franz Grohs, a T-Systems IT-operations regionális vezetője az eseményen elmondta: a globális központot azért Budapesten hozták létre, mert itt nagyon jó a fiatal munkaerő.

Ilosvai Péter becslése szerint a T-Systems Hungary Kft. a magyarországi informatikai szolgáltató piac 10-15 százalékát fedi le. A társaság ügyfélköre többnyire a T-csoportból kerül ki, de más cégeknek is végeznek informatikai szolgáltatást.

A központ jelenleg 100 munkatársa több nyelven képes eligazítani az ügyfélcégek számítástechnikai gondokkal küzdő dolgozóit úgy, hogy a képernyőjüket egy gombnyomással át tudják venni földrajzi helytől függetlenül. A központ globálissá válása további 60 munkatárs felvételét teszi már most lehetővé, akik révén a cég a jelenlegi évi 800 ezer esettel szemben akár 1,2 milliót is meg tud majd oldani. Az ügyvezető igazgató a társaság bővülését az egyre szélesedő ügyfélkörrel magyarázta. Tavaly még csak hat céggel álltak kapcsolatban.