Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egzotikus állatok a brit vadonban

2006.09.18. 16:55

Egyre több egzotikus állat bukkan fel a brit erdőkben és mezőkön. Mint a természetben élő állatok megfigyelésével is foglalkozó Beastwatch UK környezetvédő szervezet hétfőn jelentette, az elmúlt hat évben több mint tízezer esetben láttak a brit szigeteken természeti környezetben olyan állatokat, amelyek arrafelé nem honosak.

A szervezet listájára 51 Wallaby-kenguru, 13 mérges pók - köztük egy tarantella és egy fekete özvegy -, 13 mosómedve, három panda, két skorpió, tíz krokodil és egy magányos pingvin került fel. Ezen kívül láttak még 5931 nagymacskát és 3389 cápát is. A környezetvédők szerint jórészt olyan állatokról lehet szó, amelyek magánszemélyektől szöktek meg, vagy állatkertekből lopták őket. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy az egzotikus állatok terjedése összefügg az éghajlatváltozással is.