Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A GTA-t okolják a hármas gyilkosságért

The Inquirer
2006.09.27. 12:44

A 14 éves Cody Posey soha nem lőtte volna agyon apját, mostohaanyját és lánytestvérét, ha előzőleg nem játszik a Grand Theft Auto című erőszakos videojátékkal, állítják a meggyilkoltak hozzátartozói, akik most – több mint két évvel a gyilkosságok után – 600 millió dollárra perlik a játék készítőit. A 2004 júliusában elkövetett vérengzés előtt a felperesek szerint Posey sokat játszott a GTA-val. A fiú lakásában megtalálták a játékot és egy Sony Playstation 2-es konzolt is.

A büntetőper során érdekes módon említés sem esett a GTA-ról, akkor Posey azt vallotta, azért lőtte le alvó apját egy vadászpuskával, mert az megütötte, mondván, a fiú nem takarította ki rendesen az istállót. A most 16 éves fiút 21 éves koráig tartó állami őrizetre ítélte a bíróság.