Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keresik a legdögösebb pc-t

Prohardver
2006.09.28. 11:32
Szokatlan pályázatot indított el az őszi IDF alkalmával az Intel: a vállalat egymillió dollárral jutalmazza (vagyis inkább támogatja) azt a fejlesztőcéget, amely leteszi az asztalra a világ „legdögösebb” mini PC-jét. A pályázaton való részvételnek két feltétele van: a nevezett gépnek Viiv-kompatibilisnek kell lennie, valamint Core 2 Duo CPU-t kell tartalmaznia. Az Intel Viiv platformját népszerűsítő pályázati kiírásában szereplő további szempontok közt fellelhető a szexi, stílusos, halk és kicsi meghatározás is.

A világelső processzorgyártó egymillió dollárral díjazza a győztes dizájnt megalkotó céget, melyet támogatás formájában lehet majd felhasználni, azaz a gépeket sorozatgyártásra kell bocsátani, és nagy tételben piacra kell dobni. Az ehhez szükséges gyártási költségeket 600 000, a marketingkiadásokat pedig 400 000 dollárral támogatja az Intel. Minden nevező cég öt pályaművet nyújthat be, melyeket egy szakemberekből (köztük az Intel elnök-vezérigazgatójával) álló zsűri értékel majd, többek közt a fentebb ismertetett szempontokat előtérbe állítva. A győztes pályaművek kihirdetésére a jövő tavaszi IDF alkalmával kerül sor.