Aliz
6 °C
14 °C

A Funai Lengyelországban gyártja majd az lcd-ket

MTI
2006.09.28. 14:47
Tovább bővül a japán elektronikai cégek kelet-európai tévégyártó bázisa: a Toshiba után a Funai is folyadékkristályos képernyőjű (LCD) televíziókat gyártó üzemet épít a lengyelországi Kostrzynsko-Slubicka különleges gazdasági övezetben. A beruházásra 40-50 millió eurót szánnak, az üzem 1500 embernek ad majd munkát. A Funai stratégiai célja, hogy a jelenlegi háromszorosára, 1,8 millióra növelje az LCD-készülékek gyártását az európai piacra.

Néhány napja a Sony jelentett be nagyszabású elektronikai beruházást Kelet-Európában: 11 milliárd jen (hozzávetőleg 20 milliárd forint) beruházással folyadékkristályos képernyőjű tévéket gyártó üzemet hoz létre Szlovákiában.

Az új gyár a tervek szerint 2007. szeptemberben kezdi meg a termelést. Évente 3 millió készüléket gyártanak majd Bravia márkanévvel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?