Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ingyen térképek a Nokiától

Index
2007.02.08. 16:14
Elkészült a Nokia smart2go nevű ingyenes navigációs platformja, amely százötven országban használható. A szolgáltatás 30 országban biztosít teljes körű, lépésről lépésre haladó műholdas navigációt. Az alkalmazással ingyenesen megnézhetők a tartózkodási helyünk közelében található hasznos és érdekes helyek, lekérhetők az odavezető útvonalak. A szoftver február 10-től lesz elérhető bizonyos Nokia S60 és Windows Mobile 5.0 készülékeken, és a tervek szerint a támogatást kiterjeszti majd más Nokia S60, S40, PocketPC, Linux és egyéb Windows Mobile készülékekre.

A Nokia a Nokia Maps márkanév alatt a jövőbeli összes Nokia Nseries multimédiás számítógépre gyárilag telepíteni kívánja a smart2go szoftvert.

A felhasználók kedvenc helyszíneiket multimédiás üzenetben, bluetooth vagy infravörös kapcsolaton és emailben is elküldhetik barátaiknak.Térképrészleteket és útvonalakat is továbbíthatnak, de akár el is menthetik azokat a készülék galériájába.

A térképadatokat vagy vezeték nélküli - gprs/3G/wifi - hálózaton át lehet letölteni, vagy egy számítógépről, és szükség esetén a készülékek memóriakártyáján is tárolhatók. Ha az összes kívánt térképadatot elmentettük, akkor a további térképnézegetéshez, útvonalkereséshez és navigációhoz nincsen szükség hálózatra.

A smart2go lépésről lépésre haladó navigációs szolgáltatásként is használható, a hangos útbaigazítás azonban csak előfizetéssel működik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!