Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botrány a legnagyobb járványkutató intézetben

MTI
2007.02.12. 16:27
A Global Found elnevezésű legnagyobb nemzetközi járványkutató alapítvány igazgatójának, Richard Feachemnek pazarló gazdálkodás miatt távoznia kellett tisztségéből. A Boston Globe című amerikai lap szellőztette meg, hogy Feachem súlyos összegeket szórt különböző saját célú luxuskiadásokra, limuzinokra, drága ételekre, hajóutakra, ruhabérlésre. Global Found szóvivője cáfolta a pazarlásról szóló híreket, ugyanakkor tény, hogy áprilistól Michel Kazatchkine francia orvos lesz az alapítvány az új igazgatója.

A Global Found 2002-ben alakult, hogy összefogja a főleg a fejlődő országokban naponta több ezer ember halálát okozó, legsúlyosabb betegségek elleni erőfeszítéseket, s jelenleg 136 országban 450 különböző programot tart kézben. A hatvanéves Kazatchkine immunológus és húsz éves tapasztalata van az AIDS elleni harcban: a francia AIDS-intézetet, a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű intézményét vezette - olvasható a Science Now című internetes hírportálon.