Judit
2 °C
7 °C

2,2 százalékkal kisebb éves eredmény a Magyar Telekomnál

MTI
2007.02.13. 14:01
Magyar Telekom Nyrt. 76,659 milliárd forint éves nettó eredményt ért el 2006-ban, ami 2,2 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 78,415 milliárd forintnál - hozta nyilvánosságra a társaság kedden. A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült tőzsdei gyorsjelentés szerint a társság bevételei tavaly 9,1 százalékkal 671,2 milliárd forintra nőttek, alapvetően azért, mert a mobil, az internet, valamint a rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokból származó bevételek növekedése ellensúlyozta a vezetékes bevételek csökkenését. A nettó eredmény mérséklődését elsősorban a magasabb értékcsökkenéssel magyarázta a társaság.

A csoport kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 0,9 százalékkal 258,6 milliárd forintra nőtt, rátája 38,5 százalék volt. A csoport EBITDA-ja a montenegrói leányvállalatánál kötött és vitatott tanácsadói vizsgálattal kapcsolatos költségek - 4,1 milliárd forint - nélkül 262,7 milliárd forintot tett ki, a ráta pedig 39,1 százalékot ért el. Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatója a jelentés szerint kifejtette: az erős verseny ellenére megőrizték vezető pozícióikat. A bevételek növekedése és az EBITDA az éves céloknak megfelelően alakult. Tavaly már érezhetőek voltak a vezetékes-mobil integráció első pozitív hatásai, ugyanakkor felmerült néhány egyszeri költség is a folyamattal kapcsolatban. Hozzátette: az idén 2006-hoz képest változatlan bevétellel és forintértéken számolva változatlan EBITDA elérését tűzik ki célul. Cél az is, hogy a tárgyi eszközök és immateriális javak bruttó beszerzésére fordított összeg bevételekhez viszonyított aránya 14 százalék alatt legyen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?