Szilárda
-4 °C
2 °C

Bezárt a Princetonon az okkult labor

MTI
2007.02.14. 09:15

Befejezte működését az okkultista laboratórium a Princeton Egyetemen, s a tudósok nagy megkönnyebbüléssel fogadták a hírt.

Robert Jahn 1976/ban hozta létre a Princeton Egyetemen a tudósok szemében rendkívül kétes laboratóriumot, magánszemélyek. C;lja ay volt, hogy az érzékeken túli érzékelést (ESP) és a tárgyak megmagyarázhatatlan mozgását (telekinézis) vizsgálja.

A ma 76 esztendős alapító azt mondta, hogy a felszerelés három évtized alatt lassan elavult, a támogatás elapadt, és a laboratórium teljesítette küldetését. A tudósok azonban semmiféle hitelt nem adtak a laboratórium eredményeinek, bosszankodva figyelték működését.

"Akiket nem győz meg az a rengeteg eredmény, amit elértünk, később sem fognak hinni nekünk" - mondta a 76 éves Robert Jahn, a Princeton Egyetem nyugalmazott professzora, a műszaki tanszék egykori dékánja a The New York Times-nak.

"Ez a labor kínos volt a tudomány számára, és kínos volt a Princeton számára is. Az efféle vállalkozások rontják a tudomány hitelét" - nyilatkozta Robert Park, a Marylandi Egyetem egyik fizikusa az amerikai napilapnak.

Az okkultista laboratóriumot most átköltöztetik a Nemzetközi Tudatkutatási Laboratóriumok elnevezésű, non-profit vállalkozás Princetonhoz közeli telepére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!