Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A Telekom Srbija indítana mobilszolgáltatást Montenegróban

MTI
2007.02.16. 13:54
A Telekom Srbija vezetésével alakult konzorcium tett egyedül ajánlatot a harmadik montenegrói mobil szolgáltatói licencre. Szerb médiajelentések szerint a csoport 16 millió eurót ajánlott fel a licencért, valamint további beruházásokra tett ígéretet 90 millió eurós nagyságrendben. A minimális ajánlati összeget 6 millió euróban szabta meg a privatizációs ügynökség. Telekom Srbija konzorcium tagja az a holland Ogalar B.V. vállalat is, amely az értesülések szerint szoros kapcsolatokat ápol Miroslav Miskovic szerb vállalkozóval, a legnagyobb szerbiai áruház lánc, a Delta tulajdonosával.

A 650 ezres lakosságú Montenegróban két mobilszolgáltató működik, a ProMonte Telenor-leányvállalat, valamint a Monet, a Magyar Telekom érdekeltsége. A viszonylag alacsony lakosságszám és magas mobiltelefon penetráció jócskán csorbította a harmadik szolgáltatói licenc vonzerejét. Az eredetileg szintén érdeklődő Mobilkom Austria végül elállt ajánlattételi szándékától. A licenc iránt érdeklődött még a korábbi miniszterelnök Milo Djukanovic testvére Aco Djukanovic cége, a MonteNova, valamint a luxemburgi Komsel is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?