Nem minden gyorséttermi termék egészségtelen
Az új-zélandi Szív alapítvány elképzelései szerint a jövőben egészségre gyakorolt hatásuk alapján kategóriákba sorolnák a gyorséttermi láncokban kínált ételeket. Az alapítvány marketingigazgatója, Ian Matheson elmondta, hogy az ausztrál partnerük már ki is dolgozta a minősítő eljárást, amelyben például az ételek zsír vagy cukortartalmának elemzése szerepel. Sokakat meglepett, hogy az ausztrál McDonald's-okban forgalmazott ételek közül kilenc kedvező elbírálást kapott. Néhány táplálkozástudományi szakember kritikával illette a lépést, mivel szerintük ez elhomályosítja az üzenetet, miszerint jobb távol maradni a hamburgerektől és a sült krumplitól.
Ugyan az étteremlánc egyik legrégebbi termékét, a Big Mac-et továbbra sem tartja senki egészségesnek, de a Chicken McNuggets-et (csirkefalatkák) illetve a fishburgert az alapítvány elfogadhatónak minősítette, mindaddig, amíg a vendégek nem szénsavas üdítővel és sült krumplival, hanem gyümölcslével és salátával fogyasztják.