Ödön
2 °C
11 °C

Nem minden gyorséttermi termék egészségtelen

Medipress
2007.02.26. 12:54
Az új-zélandi Szív alapítvány elképzelései szerint a jövőben egészségre gyakorolt hatásuk alapján kategóriákba sorolnák a gyorséttermi láncokban kínált ételeket. Az alapítvány marketingigazgatója, Ian Matheson elmondta, hogy az ausztrál partnerük már ki is dolgozta a minősítő eljárást, amelyben például az ételek zsír vagy cukortartalmának elemzése szerepel. Sokakat meglepett, hogy az ausztrál McDonald's-okban forgalmazott ételek közül kilenc kedvező elbírálást kapott. Néhány táplálkozástudományi szakember kritikával illette a lépést, mivel szerintük ez elhomályosítja az üzenetet, miszerint jobb távol maradni a hamburgerektől és a sült krumplitól.

Ugyan az étteremlánc egyik legrégebbi termékét, a Big Mac-et továbbra sem tartja senki egészségesnek, de a Chicken McNuggets-et (csirkefalatkák) illetve a fishburgert az alapítvány elfogadhatónak minősítette, mindaddig, amíg a vendégek nem szénsavas üdítővel és sült krumplival, hanem gyümölcslével és salátával fogyasztják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?