Ödön
1 °C
11 °C

Közös közép-európai elektronikus vállalatközi piactér

MTI
2002.06.07. 15:32
Közös, elektronikus vállalatközi piactér létrehozásáról kötött együttműködési megállapodást Közép-Európa négy vezető, e-piacteret működtető társasága pénteken Budapesten. Az együttműködési megállapodást a magyar Marketline Rt., az osztrák Bizmarket, a cseh CenTrade és a lengyel MarketPlanet e-piacteret működtető társaság vezetői írták alá.

Hilt Csaba, a Marketline Rt. vezérigazgató-helyettese az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta: a közös piactér nyár közepétől fog működni, közös beruházásokat nem igényel, hanem minden társaság a saját országában oldja meg a szükséges fejlesztéseket, így például egy közös katalógus létrehozását, a saját katalógusuk lefordítását az együttműködő partnerek nyelvére. A közös piactér létrehozásáról a négy társaság piaci jelenlétük növekedését, a működtetési, értékesítési költségek csökkenését várja.

A vállalatközi (bb) közös piactér működtetésének egyik jó példája az, hogy a négy közép-európai társaság mindegyikének van elektronikus katalógusa, on-line aukciókra viszont az osztrák társaságnak nincs rendszere. A Bizmarket így a magyar Marketline aukciós rendszerét használja, amellyel 500 millió forint értékű tranzakciót bonyolított le az osztrák társaság márciustól májusig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?