Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Közös közép-európai elektronikus vállalatközi piactér

MTI
2002.06.07. 15:32
Közös, elektronikus vállalatközi piactér létrehozásáról kötött együttműködési megállapodást Közép-Európa négy vezető, e-piacteret működtető társasága pénteken Budapesten. Az együttműködési megállapodást a magyar Marketline Rt., az osztrák Bizmarket, a cseh CenTrade és a lengyel MarketPlanet e-piacteret működtető társaság vezetői írták alá.

Hilt Csaba, a Marketline Rt. vezérigazgató-helyettese az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta: a közös piactér nyár közepétől fog működni, közös beruházásokat nem igényel, hanem minden társaság a saját országában oldja meg a szükséges fejlesztéseket, így például egy közös katalógus létrehozását, a saját katalógusuk lefordítását az együttműködő partnerek nyelvére. A közös piactér létrehozásáról a négy társaság piaci jelenlétük növekedését, a működtetési, értékesítési költségek csökkenését várja.

A vállalatközi (bb) közös piactér működtetésének egyik jó példája az, hogy a négy közép-európai társaság mindegyikének van elektronikus katalógusa, on-line aukciókra viszont az osztrák társaságnak nincs rendszere. A Bizmarket így a magyar Marketline aukciós rendszerét használja, amellyel 500 millió forint értékű tranzakciót bonyolított le az osztrák társaság márciustól májusig.