Béla
13 °C
27 °C

Pert indítottak a Magyar Telekom ellen

2009.08.14. 10:37 Módosítva: 2009-08-14 10:37:28
Újabb pert indítottak a Magyar Telekom ellen: két kisrészvényes most a 2009. június 29-én tartott rendkívüli közgyűlési határozatok miatt támadta meg a társaságot.

A kisrészvényesek a Magyar Telekom 2009. június 29-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését, valamint két leányvállalat társaságba olvadását követően a társaságban részvényesként részt venni nem kívánó részvényesekkel való elszámolást, és az ezen elszámolás alapján megállapított nyitó vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetet jóváhagyó közgyűlési határozatok végrehajtásának ideiglenes felfüggesztését kérte a bíróságtól.

A Magyar Telekom közölte: a kereseti kérelemben foglaltakkal nem ért egyet, és mindent megtesz ezen álláspontja érvényre juttatásának érdekében.

Nem az első per

A vállalat június végén tartott közgyűlésén meghozott legfőbb határozata az volt, hogy engedélyezte a T-Kábel Magyarország Kft. és a Dél-Vonal Kft. beolvadását a Magyar Telekomba.

A társaság ellen már folyamatban van egy másik, szintén kisrészvényesek által indított per: 2008. május 23-án két kisrészvényes az kérte a bíróságtól, hogy helyezze hatályon kívül a 2008. április 25-én tartott évi rendes közgyűlés által hozott határozatokat, beleértve az osztalékfizetésről szóló határozatot is. Az osztalékot a részvényeseknek a cég már kifizette. A bíróság az idén májusban első fokon hatályon kívül helyezte a közgyűlési határozatokat.

Ezt az ítéletet a céget képviselő ügyvédi iroda megfellebbezte. A fellebbezés azonban "valószínűsíthetően a határidő lejárta után került benyújtásra, ezért a bíróság várhatóan megállapítja majd a 2009. május 13-án kelt elsőfokú határozatának jogerőre emelkedését" - olvasható a társaság augusztus elején közzétett gyorsjelentésében.

Ha ez így lesz, akkor a gyorsjelentés szerint a társaság a bírósági határozatnak az érintett közgyűlési határozatokat megerősítő közgyűlési határozatokkal fog eleget tenni. A gyorsjelentés szerint a vállalat nem tudja kizárni azt sem, hogy az ügynek egyéb, jelenleg előre nem átható negatív hatásai is lehetnek.