Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A No Doubt beperelte az Activisiont

2009.11.05. 16:00
A No Doubt zenekar beperelte a Band Hero című ritmusjáték kiadóját, az Activisiont. A kiadó az együttessel megegyezve használta fel virtuális másukat a játékban, de a No Doubtnak nem tetszik, hogy más zenekarok dalait is le lehet játszani avatárjaikkal.

„A No Doubtnak meg kellene tanulnia, mint jelent az avatár szó” – fogalmazott egy játékrajongó a Kotaku játékblogon azt kommentálva, hogy a zenekar perre megy az Activisionnel. A játékkiadó új ritmusjátékában, a Band Heróban három No Doubt-dal is található (a Don't Speak és az I'm Just a Girl, illetve a Nintendo DS verzióban az Excuse Me Mr.), és ezért az Activision ki is fizette a megfelelő jogdíjat, mint ahogy azért is, hogy a játékban felhasználhassák a zenekar virtuális mását, avatárját.

Ez utóbbi nem tetszik az együttesnek: szerintük csak arra adtak engedélyt, hogy a virtuális No Doubttal el lehessen játszani a három No Doubt-dalt, viszont a játékban más együttesek több mint hatvan dalához is ki lehet választani a zenekart. A No Doubt hivatalos közleménye szerint erről nem volt szó a szerződésben. Az Activision rövid közleményben válaszolt, amiben finoman elküldik a zenekart a búsba. Mint a közlemény fogalmaz, a pernek semmi alapja, a kiadó előzetesen egyeztetett mindent a No Doubt jogászaival.

Másfél hónappal ezelőtt megjárta a sajtót egy hasonló ügy, bár ott nem került sor perre. Akkor rajongók akadtak ki azon, hogy a Guitar Hero 5-ben Kurt Cobainnel nem csak Nirvana-dalokat lehet énekelni, hanem például Bon Jovit is. Cobain özvegye, Courtney Love azt állította, hogy őt erről nem tájékoztatták, de az Activision hasonló közleménnyel válaszolt, mint a No Doubt vádjaira. Az ügyben Bon Jovi is megszólalt: egyetértett azzal, hogy nem volt szerencsés a virtuális Kurt Cobain felhasználása a játékban.