Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

A No Doubt beperelte az Activisiont

2009.11.05. 16:00
A No Doubt zenekar beperelte a Band Hero című ritmusjáték kiadóját, az Activisiont. A kiadó az együttessel megegyezve használta fel virtuális másukat a játékban, de a No Doubtnak nem tetszik, hogy más zenekarok dalait is le lehet játszani avatárjaikkal.

„A No Doubtnak meg kellene tanulnia, mint jelent az avatár szó” – fogalmazott egy játékrajongó a Kotaku játékblogon azt kommentálva, hogy a zenekar perre megy az Activisionnel. A játékkiadó új ritmusjátékában, a Band Heróban három No Doubt-dal is található (a Don't Speak és az I'm Just a Girl, illetve a Nintendo DS verzióban az Excuse Me Mr.), és ezért az Activision ki is fizette a megfelelő jogdíjat, mint ahogy azért is, hogy a játékban felhasználhassák a zenekar virtuális mását, avatárját.

Ez utóbbi nem tetszik az együttesnek: szerintük csak arra adtak engedélyt, hogy a virtuális No Doubttal el lehessen játszani a három No Doubt-dalt, viszont a játékban más együttesek több mint hatvan dalához is ki lehet választani a zenekart. A No Doubt hivatalos közleménye szerint erről nem volt szó a szerződésben. Az Activision rövid közleményben válaszolt, amiben finoman elküldik a zenekart a búsba. Mint a közlemény fogalmaz, a pernek semmi alapja, a kiadó előzetesen egyeztetett mindent a No Doubt jogászaival.

Másfél hónappal ezelőtt megjárta a sajtót egy hasonló ügy, bár ott nem került sor perre. Akkor rajongók akadtak ki azon, hogy a Guitar Hero 5-ben Kurt Cobainnel nem csak Nirvana-dalokat lehet énekelni, hanem például Bon Jovit is. Cobain özvegye, Courtney Love azt állította, hogy őt erről nem tájékoztatták, de az Activision hasonló közleménnyel válaszolt, mint a No Doubt vádjaira. Az ügyben Bon Jovi is megszólalt: egyetértett azzal, hogy nem volt szerencsés a virtuális Kurt Cobain felhasználása a játékban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!