Auguszta
-3 °C
2 °C

A tv2 bezáratná a bigbrada.hu-t

2003.01.29. 16:01
A tv2 ügyvédje védjegybitorlásra hivatkozva felszólította bigbrada.hu tulajdonosát, hogy haladéktalanul állítsa le a szolgáltatást, mondjon le a domainnévről, és tegyen a társaságnak nyilatkozatot arról, hogy "kik működtek közre a cím jogsértő felhasználásában".
A bigbrada.hu tulajdonosa, Sásdi Zsolt októberben regisztráltatta a domaint, a hétvégén indított egy kisebb szolgáltatást rajta, fórumokat, galériát és chatet. Az elmúlt pár napban több mint négyszázan regisztráltak az oldalon.

Mondjon le

Kedden este Sásdit emailben szólította fel a tv2 egyik ügyvédje, hogy legkésőbb éjfélig "szüntesse be a műsorsorozat sajátos címével, illetve a Magyarország területén jóhírnevet élvező védjeggyel azonos megjelölés domainnévként, internetcímként történő használatát", és három napon belül mondjon le a domainnévről.

A levélben Sásdit arra is felszólították, hogy tegyen nyilatkozatot arról, "kik működtek közre a védjegyoltalom és szerzői jogvédelem alatt álló sajátos cím jogsértő felhasználásában", illetve kikkel állt kapcsolatban a "cím hasznosítása, a bitorlással érintett internetes tartalomszolgáltatás nyújtása, illetve a tárgybeli internetes honlap reklámja, promóciója céljából".

Amennyiben Sásdi mindennek határidőig nem tesz eleget, védjegybitorlás miatt pert indítanak ellene. Az ügyvéd büntető feljelentést is kilátásba helyezett "a szerzői jogok szándékos megsértésének alapos gyanúja miatt".

Nem szünteti meg

Sásdi Zsolt az Indexnek elmondta, hogy nem szünteti meg a szolgáltatást, és nem mond le a névről. Szerinte nincsen szó védjegybitorlásról, hiszen a Big Brother név és a bigbrada szó a hivatalos angol kiejtés szerint sem azonos hangzású, a két szó között akkora a különbség, hogy "ennyi erővel az Audi magának követelhetné az adu.hu-t". Az oldal emellett semmilyen formában nem közöl Big Brother-es anyagokat.

Elmondta, hogy az oldalt hobbiból működteti, reklámok sincsenek rajta, így meglehetősen eltúlzottnak érzi a levél hangvételét. Hozzátette, hogy anyagi eszközei nem tesznek lehetővé egy pert a tv2 ellen, mindenesetre azóta már ügyvéd útján válaszolt a felszólításra, és ismertette álláspontját a tévétársasággal.

A tv2 illetékesét lapunk nem tudta elérni.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft