Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Gyilkosság videojáték miatt

2008.04.18. 17:30
Szigorított munkatáborban letöltendő nyolc évi szabadságvesztésre ítéltek egy orosz egyetemistát, aki egy számítógépes játék feletti nézeteltérés miatt annyira összeverte áldozatát, hogy az belehalt sérüléseibe.

Jevgenyij Zsukov, 22 éves egyetemista a Lineage II. számítógépes játék szenvedélyes játékosa, akárcsak áldozata, Albert Nurijev taxisofőr. A játékban a résztvevők szörnyekre vadásznak és klánokba tömörülnek, hogy sikeresebbek legyenek. Ufában két, egymással szembeálló, egyenként 30 fős klán működött, a Ku Klux Klan és a Platinum.

A virtuális szembeállásból valóságos lett, amikor Jevgenyij és Albert találkozott egy házibulin. Mindkettő igyekezett bizonyítani, hogy a ő klánja a jobbik, és ezen jól összevesztek. A vita folytatása céljából megbeszéltek egy találkozót, és itt tört ki a halálos végű verekedés.

Szimpatikus harcos

Az ügyész ugyan hét év börtönt kért a tettesre, de az áldozat felesége annyira felháborodott ezen, hogy a bíróság végül nyolc évi fegyházbüntetést szabott ki.

Korábban Albina, az áldozat nővére is játszott, de már kiszállt. Szerinte fivére halála aligha állítja meg a többi résztvevőt, a játékban ugyanis hatalmas pénzek forognak. A virtuális fegyvereket és lőszereket valódi pénzért lehet megvenni, és Albina szerint csak egy íj 2000 dollárba - körülbelül 300 ezer forintba - kerül.  • Vennék
  • Hírek