Auguszta
-3 °C
2 °C

Csetszoba-moderátor volt, csábító lett

2005.04.20. 09:30
Az AOL internetóriás csetszobájának hivatalos moderátora csábított el online egy 15 éves lányt, majd szexuális aktusra próbálta rávenni. A felügyelőt elsősorban a pedofil csetelők távoltartására, és kiszűrésére alkalmazták az internet-szolgáltatónál, írja a Technewsworld.com.

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság aktája szerint az online kapcsolat akkor kezdődött, amikor a lány csupán 15 éves volt. Az áldozat egy gyerekeknek szóló csetszobában találkozott az AOL alkalmazottjával, megosztotta vele szülei válásával kapcsolatos titkait, és arról a feszültségről is mesélt, amelyet a barátaival való veszekedés miatt érzett.

Meghallgatta, aztán inzultálta

A bírósági iratok szerint az online beszélgetések során a moderátor a szimpatikus hallgatóság szerepéből kilépve szexuális utalásokat tett, és azt próbálta elérni, hogy találkozzanak a lány tizenhetedik születésnapján. A moderátor egyik munkatársa ekkor fogott gyanút, és megakadályozta a találkozót.

Az akta szövege szerint az AOL egyfelől abban bűnös, hogy elmulasztotta alkalmazottja ellenőrzését, másfelől megtévesztő volt a marketingstratégiája. A vállalat ugyanis úgy reklámozta csetszolgáltatását, hogy a csetelő gyerekeket megvédi az erőszakos személyektől.

Akár 25 ezer dollárt is fizethet

Nicholas Graham, az AOL szóvivője elmondta, a cég elbocsátotta a moderátort, aki 23 éves volt, amikor megismerkedett a lánnyal.

Az áldozat jelenleg 19 éves, Los Angelesben él, és állítása szerint csak azért most indított eljárást, mert az említett időszak "rendkívül fájdalmas volt a számára". A bíróság akár 25 ezer dolláros kártérítésre is kötelezheti a csábító moderátort.