Ősszel elhallgathatnak az ukrajnai mobilok

2009.04.08. 16:25 Módosítva: 2009.04.08. 16:31
Az országban használatban lévő mobiltelefonoknak akár a 80 százaléka elhallgathat, ha életbe léptetik az ukrán frekvencia-felügyelet legújabb rendeletét. A hatóság cáfol, ám a felhasználók pánikolnak.

Az ukrajnai mobilfelhasználók körében azt követően támadt riadalom, hogy az Ukrán Rádiófrekvenciák Állami Központja közölte, hogy a legújabb szabályozás értelmében az országban csakis a hivatalosan kereskedelmi forgalomban kapható mobiltelefonok használatát fogják engedélyezni - adta hírül az UNIAN hírügynökség. Márpedig az Ukrajnában használatban lévő mobiloknak legalább a 80 százaléka illegálisan jutott be az országba és került forgalomba.

A frekvenciafelügyelet a közfelháborodás elkerülése érdekében most a sajtóra próbálja hárítani a felelősséget mondván, az újságírók rosszul értelmezték a hatóság közleményét. Annak pontosított változata ugyanis úgy szól, hogy az új szabályozás életbe lépéséig, azaz szeptember 1-jéig bármelyik ukrán szolgáltató hálózatához csatlakozott mobilkészülék üzemeltetése törvényesnek tekintendő. Csak a nevezett dátum után az országba illegális úton bekerülő telefonokat fogják a jövőben kizárni a rendszerből.

Az ukrán frekvenciafelügyelet illetékese azonban nem tudott egyenes válasszal szolgálni arra a kérdésre, hogy miképpen fog különbséget tenni a rendszer a szeptember 1. előtt és azt követően illegálisan Ukrajnába bevitt készülékek között.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM