Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Véletlenül kitették a netre az iPhone 3GS titkos adatait

2009.06.12. 12:25 Módosítva: 2009.06.12. 12:27
Kétszer több memória, és másfélszer gyorsabb processzor lesz az iPhone 3GS-ben - ezt próbálta titkolni az Apple, de a holland T-Mobile-nál valaki véletlenül kitette a netre az összes titkos adatot a telefonról.

Az Apple még saját magához képest is szokatlanul titkolózó volt mostanában az új iPhone modell technikai részleteivel kapcsolatban, és senkinek nem árulta el, hogy pontosan milyen csipek is dolgoznak a telefonban – valószínűleg azért, mert a számszerű összehasonlításban nem jöttek volna ki jól a nagy konkurensnek beharangozott Palm Prével szemben. A neten már azon folyt a viccelődés, hogy a telefon jelzésében az S nem is a speed, mint sebesség rövidítése, hanem a secret, azaz titok angol szóé.

A nagy titkolózás nem tartott sokáig, a holland T-Mobile (ahogy Magyarországon, Hollandiában is a T-Mobile az exkluzív iPhone-partner mobilszolgáltató) weboldalára ugyanis véletlenül kikerültek a szigorúan titkos adatok is a telefon többi, közismert adata mellé a termékbemutatóba.

Ezek szerint a telefon operációs rendszere 256 megabájtot tud használni a memóriából (ez a duplája a 3G-s modellének, amit sokszor kritizáltak a programozók, hogy nem férnek el benne); a processzor órajele pedig 600 MHz, ami szintén nagy lépés az első két generáció 412 MHz-e után, és pont ugyanannyi, mint a Palm Pré központi egységéé.