Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mobilvételi panaszok Nógrádban

2010.09.09. 12:21
Folyton a szlovák hálózat jelentkezik be, ami megemeli az itt élők költségeit.

A mobiltelefon-szolgáltatások vételi lehetőségének vizsgálatát kérte a Nemzeti Hírközlési Hatóságtól a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke, mivel a nógrádi határ menti területeken a szlovákiai hálózatra váltanak a készülékek, megdrágítva a költségeket - mondta Becsó Zsolt bizottsági elnök szerdán sajtótájékoztatón Salgótarjánban.

Becsó Zsolt elmondta: a levélre már megkapta a választ, amely tartalmazza, hogy a szolgáltatóknak nincs teljes lefedettségi és ellátási kötelezettségük, így a hatóságnak nem áll módjában erre kötelezni őket.

A Karl Károly igazgató által jegyzett válasz arra is kitér: a hatóság 2007-ig évente ellenőrizte a mobiltelefon-szolgáltatókat a tekintetben, hogy biztosították-e a koncessziós szerződésben vállalt minőséget és lefedettséget. Azonban jelenleg ilyen előírás már nincs a szerződésben, a szolgáltatók piaci érdekeik figyelembe vételével jogosultak kiépíteni a hálózatukat.

Becsó Zsolt közölte: a hatóság kivizsgálásra az érintett szolgáltatóknak továbbította a panaszt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!