Mátyás
-6 °C
1 °C

Olcsó mobilszolgáltatást indítana az EasyJet

2005.01.04. 10:01
Az EasyJet fapados légitársaság a T-Mobile-lal tárgyal egy alacsony költségű mobilhálózat kiépítéséről. A szolgáltatás elsőként Nagy-Britanniában indulhat el.

A fapados légitársaságként nagy sikert aratott EasyJet alapítója bevallotta, hogy tárgyalásokat folytat a Deutsche Telekom mobilszolgáltató leányvállalatával, a T-Mobile-lal egy alacsony költségű mobilhálózat kiépítéséről előbb Nagy-Britanniában, majd számos más európai országban.

Az EasyJet vezetője, Stelios Haji-Ioannou egyelőre üzleti titokra hivatkozva nem tudott tényeket mondani a megbeszélésekről a német Tagesspiegel napilapnak adott interjújában, melyet a CBS Marketwatch idézett. Azt azonban elárulta: abból, hogy T-Mobile telefont használ Nagy-Britanniában, ki lehet találni, kivel tárgyalt Németországban.

Interneten rendelhető

A szigetországban egyelőre nem tudni, mikor indul a szolgáltatás, de korábban márciusról szóltak a hírek. Az EasyJet már szerződést is kötött a dán TDC-vel, mely a viszonteladási megállapodás értelmében a T-Mobile nagy-britanniai hálózatát használhatja, kizárólag telefonálásra, valamint sms-ek küldésére és fogadására.

A költségeket úgy tartják alacsonyan, hogy az előfizetők csak sim-kártyát kapnak, amely nem jár sem készülékvásárlási kedvezménnyel, sem előfizetési díjjal. A sim-kártyát az interneten lehet megrendelni, és ugyanígy lehet beszélgetési időt vásárolni. A cég tehát nem üzemeltet drága márkaboltokat.