Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Magyar mobilos erotika Ausztráliában

2006.11.14. 14:56
Magyarország mobilra optimalizált erotikus fotókat exportál Ausztráliába, a hazai piacon azonban csak az emelt díjas sms kelendő, derült ki az M Factory tartalomgyártó cég sajtótájékoztatóján.

Régiónkban a magyar fogyasztók költenek a legtöbbet mobilszolgáltatásokra, havonta 23 eurót, messze lehagyva Szlovákiát (15 euró), Lengyelországot (13 euró) és Csehországot is (18,47 euró), állítja az M Factory, amely több hazai mobilszolgáltatónak szállít megoldásokat. Hazánk fejlesztésben is igen erős, mondta el Tus Tamás, a cég ügyvezető igazgatója. A környező országokban húsz távközlési céggel kötöttek szerződést tartalmak értékesítéséről, és a cégnek már nemcsak európai, hanem ausztrál ügyfelei is vannak - a világ másik felén a magyar lányokról készült erotikus fotók, az M Girls sorozat igen népszerű.

Szavazógép

Hazánkban a prémium mobil szolgáltatások közül a tévés szavazás a legnépszerűbb, az M Factory adatai szerint 1,9 millióan döntöttek emelt díjas sms-ben a megasztárok, táncosok és más önjelölt hírességek sorsáról. Ehhez képest viszonylag kevesen, csupán kilencszázezren töltöttek le tartalmakat a készülékükre. A mobilos nyereményjátékoknak 1,1 millió résztvevője volt.

Ami Magyarországon menő, az Nyugat-Európában már ciki, mert nagyjából fél évvel le vagyunk maradva a kontinens fejlettebb országaitól. Hazánkban azért veszik kevesen igénybe a 3G-s szolgáltatásokat, mert kevés a modern készülék. A fent említett 23 euróból évente csupán 15 euró jut a prémium szolgáltatásokra az M Factory adatai szerint. Elég sok gondot okoz, hogy nincs egy állandó, nagy felhasználói bázis, amely el tudná tartani a mobilos tartalomipart. Hiába van több millió felhasználó, ha sokan csak részt vesznek egy-egy tévés szavazáson, de ezen kívül semmilyen más prémium tartamat nem vásárolnak.

iWiW+mobil

Az M Factory komoly fejlesztésekkel próbálja rávenni a webezőket arra, hogy próbáljanak ki modern mobilos szolgáltatásokat is. Hamarosan megjelenik egy Videology nevű videomegosztó program, amellyel közvetlenül mobilról lehet videókat feltölteni egy weben is elérhető szájtra. Ez a program az összes piacon lévő Java-kompatibilis mobiltelefonnal működik majd. Emellett az iWiW közösségi szájton elérhető X-Space mobilos játék mögött is az M Factory áll. Készül egy olyan javás szoftver is, amely automatikusan letölti a híreket, és a felhasználónak nem kell wapos vagy webes címek bepötyögésével bajlódnia.

Elég nehéz megjósolni, hogy mi lesz a 3G gyilkos alkalmazása, amire majd mindenki rákattan, tudtuk meg a sajtótájékoztatón, a világon mindenki csak találgat. Nagy jövő előtt állnak a mobizódok, a zeneletöltés, jönnek a többszereplős mobilos és multiplatform játékok, és elindulhatnak a helyfüggő szolgáltatások is. Az M Factory szerint 2007 a mobil tartalomipar éve lesz, tehát nem kell sokat várnunk a válaszokra.