Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ismeretlen helyre távoztak az SMS-ek

2002.07.10. 14:27
Az Index sms-szakosztálya folytatta a kutatást kedden eltűnt rövid szöveges üzenetei után. A széleskörű és mindenre kiterjedő nyomozati munka lezárulásával annyi állapítható meg: az üzeneteknek nyoma veszett, eltűnésük oka azonban továbbra sem ismert.
Az Index sms-szakosztályának megfigyelései szerint kedd reggeltől egészen délutánig nem lehetett Westel-telefonokról a Pannon hálózatába rövid szöveges üzeneteket eljuttatni. A tapasztalatok szerint a westeles telefonokról saját hálózatba és a Vodafone hálózatába is biztonságosan lehetett SMS-t küldeni, csak a 20-as előfizetők nem kapták meg a 30-as üzeneteket. Ráaadásul a jelenséget hibaüzenet sem kísérte. A pannonos és vodafone-os telefonokról mindhárom szolgáltató elérhető volt.

Nem a Westel a hibás

A széleskörű oknyomozás során lapunk a hiba okát nem tudta kideríteni, mindenestre a Westel Kommunikációs Igazgatósága kedden a cikkre reagálva közleményt juttatott el az Indexhez, mely szerint az írásban tévesen szerepelt, hogy a Westel hálózatából az sms-ek küldése nem volt lehetséges. A cég közleménye szerint a valóság az, hogy a Westel hálózatában nem mutatkozott olyan műszaki probléma, amely az üzenetek elküldését akadályozta volna. A társszolgáltató műszaki problémáiért a Westel Mobil Távközlési Rt-t nem terheli felelősség, áll a közleményben. Az Index megkerésére a Westel képviselői közölték, hogy az ügyet a továbbiakban nem kívánják kommentálni.

Nem a Pannon a hibás

Suba János, a Pannon GSM sajtó- és információs igazgatója lapunknak megerősítette a Pannon GSM képviselőjének keddi kijelentését, mely szerint a hiba oka nem a Pannon GSM hálózatában keresendő. Hozzátette, hogy a technikai nehézség kedden napközben mintegy 4-5 órán keresztül tartott, a XIII. és a IV. kerületet, valamint a Duna-part Vácig terjedő szakaszát érintette, az itt tartózkodó pannonos előfizetők közül néhány ezerhez a Westel hálózatából küldött sms-ek nem jutottak el. Minden egyéb viszonylatban a forgalom zavartalan volt.

A Pannon GSM ügyfélszolgálatához a probléma miatt nyolc bejelentés érkezett. Suba mindenestre minden érintett előfizetőtől elnézést kért attól függetlenül, hogy melyik szolgáltató felelős a hibáért. Elmondása szerint a forgalom a két szolgáltató között kedd délután óta zavartalan.

Jó a kapcsolat

A két szolgáltató egyébként hagyományosan jó kapcsolatot ápol: Európában elsőként a Westel és a Pannon GSM között volt átjárhatóság a belföldi sms-szolgáltatások között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?