Mátrix-telefon a Samsungtól

2003.05.16. 11:43
Amerikában már kapható a Samsung N270 mobiltelefon, amely pontos másolata a legújabb Matrix filmben használt készülékeknek. A sorozatszámmal ellátott telefont korlátozott példányszámban dobták a piacra, és a magyar GSM hálózaton nem használható.
Tekintse meg galériánkat
A Samsung tervezőcsapata valószínűleg nem a használhatóságot, hanem a mátrix-érzés túlzott erőltetését tartotta fontosabb szempontnak, ezért készítettek ilyen bizarr külsejű készüléket. Ennek ellenére a 132 grammos és körülbelül 11x6x2 centiméteres készülék nagyjából megfelel a mai elvárásoknak.

Negyven szólam

Teljességgel érthetetlen, hogy a gyártó miért hangsúlyozza ki mindenütt első helyen a mozgó hangszórót, amely nyugalmi állapotban csaknem az egész kijelzőt elrejti. Ez különösen annak fényében tűnik értelmetlennek, hogy a kijelző nem rejtegetni való, hanem kimondottan jó minőségű: 128x160 képpont és 65 ezer szín megjelenítésére képes. A negyvenszólamú csengőhangok megszólaltatásáról egy Yamaha chip gondoskodik.

Trinity jelzi a hívást

A mobil természetesen különböző mátrixos kiegészítőkkel van telezsúfolva, például az Animatrix szereplői jelennek meg az ikonokon, néhány csengőhang pedig a sztárok - például Trinity és Morpheus - hangján szólal meg. A telefonban több képernyővédő animáció, forgatókönyv-részlet és filmes hangeffektus is megtalálható.

Az N270 a játékszerek mellett néhány hasznos funkciót is tartalmaz, például diktafont, hanggal való tárcsázást és irányítást, méretes telefonkönyvet, teendőlistát, naptárat, világidőt, számológépet és T9 szövegkezelést.

Mivel a Samsung mátrixtelefonját kizárólag 800/1900 megahertzes AMPS/CDMA/PCS hálózatokon lehet használni, Magyarországon valószínűleg egy ideig nem fogunk találkozni vele a szolgáltatók kínálatában.  • Hírek
  • Bankszámla