Judit
2 °C
7 °C

Védelmet kapnak a mobilozók

2007.05.03. 15:50
Az újonnan megalakult Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület a mobiltelefonos visszaélések ellen nyújt majd védelmet a fogyasztóknak.

A magyar emberek évente körülbelül tízmilliárd forintot költenek el csengőhangokra, háttérképekre és játékokra, eddig azonban senki sem nyújtott nekik védelmet a csalókkal szemben. Az újonnan létrejött Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület weboldalán megadott emailcímen és telefonszámon azonban mostantól bárki jelezheti, ha átverve érzi magát, hangzott el a szervezet bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A mobil tartalomiparnak sok vadhajtása van, amelyek kárt okoznak az ügyfeleknek, és kárt okoznak az iparágnak is, mondta Tinnyei István, a szervezet alelnöke. Előfordul, hogy a fogyasztókat nem értesítik kellőképpen a mobil szolgáltatások felhasználási feltételeiről, néha a fogyasztó nem kapja meg a mobilon megvásárolta tartalmat, és egyre gyakoribban a kéretlen üzenetek is. Fontos, hogy az ügyfél megkapja a pénzéért járó szolgáltatást. Emellett azt szeretnék elérni, hogy ne a Juszt döntse el, mi a jó szolgáltatás. Keresse meg a szervezetüket, ők ugyanis értenek a mobilokhoz, és a szolgáltatóktól függetlenül állást tud foglalni a kényes ügyekben.

Az MMTE tíz taggal indult, de nyitottak más cégek előtt is - egyedül a mobilszolgáltatók nem lehetnek tagok. A szervezet ugyanis a mobilmarketinggel és a tartalomszolgáltatással foglalkozó független cégek érdekeit is képviselné a szolgáltatókkal, illetve a törvényhozással szemben. Szeretnének elmondani a véleményüket a mobilszolgáltatóknak, amikor valamilyen új technológia bevezetésére készülnek, és szívesen tennének javaslatokat akkor is, amikor például az Artisjus meghatározza a mobilos zeneletöltésre vonatkozó licencdíjakat.

Emellett az MMTE aggregátorként is működne, azaz a jó ötleteket bevinnék a mobilszolgáltatókhoz, hátha így új termékeket hozhatnak a piacra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?