Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kilométeróra és tamagocsi a Siemens-mobilokban

2004.05.28. 16:39
A bringamániás mobilosoknak útvonaltervező szoftvert és kormányrúdra szerelhető sebességmérőt, az üzletembereknek megapixeles kamerás készüléket, az átlag felhasználóknak meg multimédiát, nagy kijelzőt és elektronikus háziállatot kínál a Siemens. A német gyártó bemutatta az idén nyáron megjelenő öt új modelljét.
C65
Klikk a képre!
A Siemens bemutatta a magyar piacon idén nyáron megjelenő készülékeit, amelyek között most először van szétnyitható, azaz kagylóformájú modell. A hatalmas akasztóval felszerelt CF62 mindössze 85 grammos, a belső kijelzője hatvanötezer színt képes megjeleníteni 130x130 képponton. Természetesen többszólamú csengőhangokat használ, támogatja az mms, java, gprs és wap technológiákat, és külső kiegészítőként megvásárolható kamera csatlakoztatható hozzá. A készülékkel öt órán át lehet beszélni, a készenléti ideje kétszázhúsz óra.

A hagyományos formájú C65 a Photopet névre keresztelt beépített elektronikus háziállatával tűnik ki a tömegből. A tamagocsi valójában a mobilos fotózásra akarják rászoktatni a felhasználót, a kedvecet ugyanis fényképekkel kell etetni. A kijelzője 130x130 képpontos és hatvanötezer színű, támogatja a wap 2.0 protokollt, 410 óra a rendelkezésre állási ideje és öt órát lehet beszélni vele.

A multimédiára kihegyezett CX65 videofelvevőként is működő VGA kamerával és méretes kijelzővel rendelkezik, amely 132x176 képpontot és hatvanötezer színt mutat. A szoftverekkel is jó felszerelt mobilban fotószerkesztő, fényképalbum és email kliens is van, a memóriája tizenegy megabájtos. Öt órás beszédidőt és kétszázötven óra készenléti időt bír egyetlen feltöltéssel.

Sport és üzlet

M65
A sportolóknak szánt M-sorozat legújabb tagja az M65, amely elődjeihez hasonlóan csepp-, por- és ütésálló, még a beépített VGA kamerát is speciális gumidugó védi a külső behatásoktól. A készülék kijelzője méretes, 132x176 pixeles és hatvanötezer színű. A készülékhez kiegészítőként megvásárolható bike-o-meter a biciklikormányra szerelhető, méri a jármű sebességét, a megtett út hosszát, és kirajzolja az útvonalat.

Az üzleti felhasználóknak szánt S65 az első megapixeles Siemens-mobil, amely 1280x960 képpontos fotókat készít, videofelvevőként pedig másodpercenként tizenöt képkockát rögzít. A mobil saját email klienssel rendelkezik, de a Microsoft Office és a Lotus Notes leveleit is tudja szinkronizálni Bluetooth rádiós elérésen, infravörös elérésen vagy USB kábelen keresztül. A cserélhető mmc memóriakártya alapból 32 megabájtos. A 65-ös sorozatban mindegyik készülékre speciális külső vaku szerelhető.