Bernadett
0 °C
4 °C

Mobilfény és hangtisztító a Távol-Keletről

2004.12.03. 18:22
Jövő év elején hazánkba is megérkezik a Samsung harmadik generációs telefonja, néhány hagyományos modell társaságában. A gyártó nagyfelbontású kamerákkal és méretes kijelzőkkel erősít.
A Samsung szerint sokunknak nehézséget okoz a nevek észben tartása, ezért nagy hasznát vehetjük a fényképes hívóazonosításnak, amely az SGH-E330 és az SGH-E630 készülékben egyaránt megtalálható. Az elmentett portrék híváskor automatikusan megjelennek a telefonok kijelzőin. A kagyló formájú SGH-E330 mindkét kijelzője hatvanötezer szín megjelenítésére képes, VGA kamerát tartalmaz, és különleges funkciója, hogy a háttérzaj kiszűrésével javítja a beszédhang tisztaságát.

A szétcsúsztatható SGH-E660 kamerájának működését a mobilfény elnevezésű világító fényforrás segíti, amit korábbi tapasztalataink szerint merészség lenne vakunak nevezni.

#alt#
Katt a képre!
A szintén kagylóhéj formájú Samsung SGH-X460 belső kijelzője hatvanötezer színű, a külső azonban csak monokróm. Az SGH-D500 ennél jóval fejlettebb, hiszen 92 megabájtos belső memóriája egy albumnyi mp3 vagy aac formátumú zene tárolására alkalmas, és a fájlokat usb vagy bluetooth csatolóval is átmásolhatjuk a számítógépről a mobilra. A D500 egyébként tenyérgépeket, telefonokat, nyomtatókat és egyéb eszközöket is elér rádiós hálózati csatolójával.

A D500 majdnem öt centiméter átmérőjű kijelzője kétszázezer színt jelenít meg 176x200 képponton, a digitális kamerája meg 1,3 megapixeles fényképeket készít.

Jön a három gé

A Samsung Magyarországon is megjelenő harmadik generációs UMTS telefonja a Z107. A forgatható kamerájával valósidejű videó-kommunikáció válik lehetővé, és a felhasználók a metrón vagy az irodában ülve is lejátszhatnak rajta online videókat. Belső TFT kijelzője 262 ezer színű, külső OLED kijelzője 65 ezer színű, csengőhangja meg hatvannégy szólamú.