Aliz
6 °C
14 °C

A frászt hozza a T-Mobile az iPhone-tulajokra

2008.09.02. 12:00
Több friss iPhone 3G-tulajdonos olvasónk is jelezte, hogy infarktusközeli állapotba került, amikor eszébe jutott leellenőrizni az egy-másfél hetes telefonjának (illetve az ahhoz tartozó új előfizetésnek) az aktuális számlaegyenlegét a T-Mobile oldalán.

Bár az iPhone-hoz optimalizált Ikon díjcsomagok tartalmaznak annyi beszélgetést, sms-t, és adatforgalmat, amit a magyar premier óta aligha merítettek ki a felhasználók, az online egyenleg ijesztő számokat mutat. Több tízezer forintos számlákról kaptunk képeket, a rekorder pedig 200 ezer felett járt, bő egy hét, közepesen intenzív használat (250 megabájtnyi adatforgalom) mellett.

A T-Mobile ügyfélszolgálatától megtudtuk, hogy ez nem hiba, hanem egyszerűen így működik a rendszer: minden percnyi beszélgetést, minden bitnyi adatforgalmat leszámláz, aztán a hónap végén vonja le ebből a díjcsomagba beépített kedvezményeket. Az iPhone miatt most sokan váltottak T-Mobile-ra, akik eddig nem ismerték ezt a rendszert, ráadásul az iPhone internetes képességei miatt könnyű vele aránylag nagy adatforgalmat generálni, ami pörgeti rendesen a számlaegyenleget. Így a rendszer visszássága most mutatja meg magát igazán: előfordulhat, hogy százezreket mutat hónap közben a weboldal, de a végső számlán a kedvezmények levonása után már jóval barátságosabb összeg fog szerepelni.

Hogy mi értelme van egyáltalán az online számlaegyenlegnek ebben a formában, miért nem lehet legalább egy zárójeles megjegyzéssel megóvni a rendszerrel először szembesülő előfizetőket a pánikrohamtól, rejtély. Hogy miért nem lehet a pénzösszeg helyett percekben és megabájtokban mutatni, hogyan áll az egyenleg a díjcsomagban eleve foglaltakhoz képest, szintén.

Jó hír viszont, hogy pár napja az Ikon előfizetési csomagokban automatikusan bekapcsolódott az eddig csak párszáz forintért, külön megrendelhető hívószámkijelzés funkció.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?