Zsolt
2 °C
18 °C

Nokia mobilokat rezget a vibrátorszoftver

2003.04.16. 10:45
A mobiltelefonok rezgő hívásjelzését eddig nehezen lehetett erotikus stimulálásra használni, a Java technológia elterjedése azonban jelentős előrelépést tett lehetővé. Egy angol cég másfél fontért árulja Nokia telefonokon működő vibrátorszoftverét.
Ölben doromboló macska

A Vibelet.com honlapon elérhető Purring Kitty szoftver - melynek neve magyarul doromboló macskát jelent - a Nokia telefonokból vibráló masszázs-segédeszközt varázsol. A weboldal állítása szerint "a kényeztető vibráció tökéletes társ lehet a legmagányosabb téli estéken is".

A Wirednek Zoe Walsh álnéven nyilatkozó fejlesztő elmondta, hogy a kezdeményezés egyáltalán nem vicc, bár sokan ezt gondolják. Éppen emiatt a termék bemutatóját is el kellett halasztaniuk, hogy messze elkerüljék április elsejét. "Vicces termék, de kétségtelenül működik." - mondta Walsh.

Miért rezeg a macska?

A huszonöt éves programozó elmondta: a kedvenc szórakozóhelyén végzett felmérései arról tanúskodnak, hogy a hölgyeknek tetszik a fejlesztés. A lányok fele azonnal megértette, hogy miről van szó, azonban azzal a kérdéssel fordultak hozzá, hogy "aranyos a macska, de miért rezeg?" Nem sokkal később azonban náluk is leesett a tantusz, mondta Walsh.

Sokan magukévá tették

Az izgató alkalmazást egyáltalán nem reklámozták, ennek ellenére néhány tucat ember már magáévá tette. Walsh csak egyetlen konkrét esetről tud, amikor egy hölgy valóban a megfelelő célokra használta a szoftvert. "Egy csaj a bárban megragadta a telefonomat, berakta az első zsebébe. Addig vissza sem adta, amíg az elemek le nem merültek. A lány kellemesen szórakozott."

Egy feltöltéssel egy órányi öröm

A Java technológiára épülő szoftvert WAP böngészővel lehet letölteni a telefonra, 1,5 font ellenében. A feltelepített alkalmazásnak csupán két funkciója van: elindítás és leállítás. Működés közben egy elégedetten doromboló macska látható a képernyőn. Teljesen feltöltött aksival körülbelül egy órán keresztül képes vibrálni a telefon. A program egyelőre csak egyes Nokia készülékeken működik, más gyártók telefonjain nem futtatható. A kompatibilis modellek listája a weboldalon megtalálható.

Walsh szerint ez az első ilyen célú Java-alkalmazás, ráadásul vibrálást eddig csak a telefon folyamatos megcsörgetésével lehetett elérni. Létezik azonban egy szabadalmaztatás alatt álló magyar találmány, amelyben szintén mobil technológiát kombinálták egy erotikus segédeszközzel: ez a Vibrafon.

Magyar fejlesztés

A vibrafon VF-1 egy hüvelybe helyezhető, tampon formájú készülék, amelyben egy GSM 900 telefon hívásérzékelő és egy 8 löket/másodperces frekvenciájú vibrátor található. A vibrafon.hu honlap szerint a VF-1 azoknak a pároknak az életét könnyíti meg, akik gyakran vannak egymástól távol. A vibrafon telefonról hívható, de a diszpécser központ szolgáltatásai különleges szolgáltatásokat is nyújtanak: távkéjelgő ébresztést és véletlenszerű távkéjelgést lehet megrendelni. A gyártó tervei szerint a VF-2 vibrációs frekvenciája már távolról is változtatható lesz, melynek köszönhetően a diszpécser szolgálat bármilyen mp3 vagy RealVideo formátumú zenét képes lesz vibrátor frekvenciává átalakítani.

A zene és az élvezet összekapcsolására nem ez lenne az első példa, az Egyesült Államokban például már kapható az Audi-OH készülék, amely bármilyen zenei eszközre - például hifire, walkmanre vagy mp3 lejátszóra - csatlakoztatva a zenét vibrációvá alakítja át.