Valér
-1 °C
0 °C

VoIP-árharc Svájcban

2005.08.23. 16:05
Több tucat ország vezetékes hálózatát percenként 4,6 forintért teszi elérhetővé egy új svájci VoIP-szolgáltató. A Peoplephone használatához hitelkártya segítségével legalább 10 svájci frankos keretet kell nyitni, az elszámolás minden hálózat irányában percalapon történik.

Hiába működik már Svájcban tucatnál is több hasonló vállalkozás, alacsony áraival kíván érvényesülni a Peoplefone internetes telefonszolgáltató. Ami újdonság: 38 ország, köztük Németország, Ausztria és Svájc vezetékes hálózatát percenként mintegy 0,029 frankért (4,6 forintért) hívhatják a felhasználók.

A rendszer használatához hitelkártya segítségével legalább 10 svájci frankos (1580 forintos) keretet kell nyitni, az elszámolás minden hálózat irányában percalapon történik. A Svájcon belüli hívásokért 0,019 frankos (3 forintos) kapcsolási díjat is felszámítanak.

Kicsöng a VoIP

Nincsen viszont havi alapdíj vagy előírt minimális forgalom. Aki pedig ragaszkodik hozzá, hogy elérhető legyen hagyományos vezetékes svájci számon, annak havi 5,9 frankot (931 forintot) kell erre szánnia.

Minden napszakban ingyen lehet hívni a Peoplefone többi felhasználóját. A cég a világ legtöbb mobilhálózatát percenként legfeljebb 0,299 frankért (47,25 forintért) kapcsolja. Ezzel a Peoplefone jócskán aláígér a VoIP-versenytársaknak.

Gyilkos Antarktisz

A Svájcon belüli mobilhívások a legdrágábbak. A szolgáltatók közül az Orange, sunrise és a Tele2 percenként 0,499 frankért (78,75 forintert) hívható, és drágák még a liechtensteini, máltai és grönlandi mobilhívások.

Percenként több mint egy frankot csak Sao Tomé és Príncipe illetve az Antarktisz hívása esetén kérnek. A Peoplefone a világ bármely pontjáról elérhető, az egyetlen szükséges feltétel a másodpercenként legalább 64 kBites internetes kapcsolat.

USB kagyló

Jelenleg a számítógépre telepítendő programon (Softphone) kívül USB-porton át csatlakoztatható telefonkagylót is kínál a cég. A 79 frankért (12500 forintért) online is megvásárolható készlethez három havi ingyenes hívószám, hangposta és 8,7 frank (1375 forint) értékben 300 perc lebeszélhető hívásidő jár.

A Peoplefone tervei közt szerepel, hogy komplett VoIP-telefonokat és hagyományos készülékekhez használható adaptereket árusítson. Ezekkel már a számítógép bekapcsolása nélkül is lehet majd beszélgetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!