Márk
13 °C
28 °C

Vezetékes szolgáltató lett a Vodafone

2006.11.03. 14:45
Vezetékes tarifacsomagokat indít hétfőtől a Vodafone. A havidíjak 1500 és 1800 forint körül alakulnak, percenként 7 forintba kerül a beszélgetés.

A mobil mellett hétfőtől vezetékes szolgáltatást is nyújt a Vodafone - mondta Babis Mazarakis, a társaság vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Előnyök

A Vodafone Otthon szolgáltatás hétfőtől igényelhető, két formában. A Classic szolgáltatás gyakorlatilag úgy működik, mint egy fix vezetékes előfizetés, és csak otthoni használatra érvényes, a havidíj 1800 forint, a percdíj vezetékes irányba hét forint. Az ügyfél bármilyen belföldi vezetékes vagy mobil vonalat hívhat bármikor, külön-külön ugyanakkora összegért, kapcsolási díj nélkül.

A másik csomag, a „2 in 1” kombinálja a vezetékes és a mobiltelefon előnyeit. A havidíj itt 1500 forint, a vezetékes percdíj 6,9 forint. A vezetékes és a mobil szolgáltatás egy készülékkel érhető el, s az előfizető egy számlát kap a két szolgáltatásról, a percdíj attól függően ketyeg, hogy a hívó hol kezdeményezte a beszélgetést.

A németeknél siker

A Vodafone szerint mindkét csomag olcsóbb, mintha más szolgáltatótól, vagy külön-külön venné igénybe az előfizető. A nemzetközi hívások esetén az előfizető a Vodafone átlagos tarifáját fizeti.

A vezérigazgató kérdésekre válaszolva nem nyilatkozott arról, hogy a következő egy évben hány előfizetőre akarnak szert tenni. Azt viszont elmondta, hogy Németországban a Vodafone hasonló szolgáltatására egy év alatt 1,5 millióan fizettek elő.

A Vodafone Magyarországon az Inviteltől vásárolja a vezetékes vonalat. A Vodafone 7 éve kezdte meg szolgáltatását Magyarországon, és eddig közel kétmillió ügyfélre tett szert.