Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Mivel játsszunk munka helyett?

2002.01.07. 12:52
Az Index dolgozói amelett, hogy a nap 24 órájában félelmet nem ismerve szolgáltatnak, néha ugyanúgy megpihennek a kompjúter előtt, mint minden rendes végfelhasználó. Egyszer-egyszer az is megesik, hogy telepítenek valami jó kis játékot és azt nyúzzák napestig, hogy a klikkelő ujjukat masszírozva mondhassák lefekvés előtt: Bakker, ez jó volt.
Hirtelen mintavétel után a magam véleményével sokszorosan súlyozva következzen most a 2001-es unofficial indexes top10, a legkeményebb arcoktól a legkeményebb arcoknak.

10. Snood

Nem tudom mennyien ismerik ezt a játékot, majdnem akkora hype mifelénk, mint a BattleMail Kung-Fu volt tavalyelőtt. A magam részéről gyűlölöm, de fejet kell hajtani a tömeg akarata előtt. Az a lényege, hogy egy buta csőből buta fejeket kell kilőni egy táblára, ahol buta fejek vannak, és ha valamennyi hasonló buta fej együtt van, akkor leesnek. És vannak buta halálfejek, amik nehezen esnek le. Valami ilyesmi. Mindenesetre a snoodozó ember alkohol nélkül is képes megvilágosodni, napjában többször, kollégái legnagyobb megrökönyödésére. Borzalmas pszichedelika, ráadásul ingyen van.
Hivatalos oldal ť

9. Oni

GameSpotéknál ez a játék az év legnagyobb csalódásai között volt jelölve. Ebben van is valami, ha a pályák kidolgozottságát nézzük, de minden másban nagyot üt, főleg az ötletek terén. A főszereplő mozgását és az irányítást szabvánnyá kellene tenni az összes harmadik nézetű akciójátékban, egy kicsit több munkával igen kúlos dolgot lehetne összehozni belőle. Ezt szerencsére nem csak mi gondoljuk így.
Index - Pajkos japán kisleány ť
Hivatalos oldal ť

8. Colobot

A programozók játékaként vonult be a köztudatba a Colobot, és ez mennyire igaz. Itt egy kis script, ott egy rutin és máris boldogan ugrál az elnyomott kóder. A levlisták megtelnek jobbnál jobb hangyaölős és elemcserélős programokkal, barátok fordulnak el egymástól, projektek omlanak össze. És ez még semmi, érzem itt belül, valahol mélyen.
Index - Pisti a gépzivatarban ť
Hivatalos oldal ť

7. Quake3

Meglepő? A Q3 lassan történelem lesz, mégis előkerül néha az ikon a jobb alsó sarokból. Akármennyi idő is telt el azóta, hogy a Wolf demójához hasonló hisztériát okozott a Q3 előzetese, az IT-négerek még mindig ezzel lazítanak a legszívesebben. Gyors, pontos, hibátlan alkotás. Ne feledjük: a kemény arcok csakis hardcore botokkal operálnak.
Hivatalos oldal ť

6. Aliens versus Predator 2

Szívem szerint az első helyre is érdemesnek tartanám a 2000-es év legparásabb játékának folytatását, de ezzel nagyon kevesen játszottak közülünk, úgyhogy statisztikailag lejjebb szorult szegényke. Véleményem szerint az egyik legjobb folytatás amit fps-ből kiadtak, sokkal jobb, mint gondolná az ember. Sokkal, sokkal. Jegyezzük fel: a kemény arcok marine-nal operálnak.
Hivatalos oldal ť

5. Max Payne

A Max Payne és az AvP2 sorsa nagyon hasonló. Ha a grafikus motort és a sztorit kell nézni, akkor a Half-Life méltó követőjének mondanám. Valamiért nem jött be annyira a népeknek, mint a nagy előd, valószínűleg a rövid játékidő és a multiplayer hiánya miatt. Remélem lesz belőle második rész. Finnország rulez.
Hivatalos oldal ť

4. Diablo 2: Lord of Destruction

A Diablo a klikkelő ujjunk legjobb barátja. A pszeudo-rpgk császára tavaly egy igen jó küldetéslemezzel folytatódott, aki nem játszott vele, az írjon egy erős indokot, különben megdobálják az utcán. Közben felmerült az igény, hogy lehet kellene belőle filmet csinálni, Baalt pedig alakíthatná Batiz András vagy Rózsa György.
Index - A Magyar Sötétista Egyház ajánlata ť
Hivatalos oldal ť

3. Bridge Bulider / Pontifex

A freeware cuccosok terén a Bridge Bulider 2001 abszolút győztese. Az akarat, az ész és a becsület játéka. Ennél több nem is kell, ha van egy szabad fél óránk, esetleg kettő vagy ameddig a legújabb projekt tart. Van benne vonat is, de nem baj.
Hivatalos oldal ť

2. Civilization III.

Azt mondják, léteznek emberek, akik gondolkodóba esnének, ha választani kellene, hogy Anna Kurnikova vagy Sid Meier mellét fognák meg inkább. A Civilization sorozat apja megint nagyot alakított, kétszer is meggondolja a kóder, ha mostanában akar világépítős stratégiát csinálni. A civező embereket arról lehet felismerni, hogy a legváratlanabb pillanatokban az újkori Perzsia kulturális befolyását kezdik elemezni a zuluk gazdasági potenciáljának függvényében, különös tekintettel Anglia haderejére. "Lincoln i.e. 2400-ban elfoglalta Új-Delhit!" "Neee, komolyan?"
Hivatalos oldal ť

1. Return to Castle Wolfenstein Multiplayer Demo

A Quake-nél már említettem micsoda jóság volt kézbe kapni a Wolf első demóját. A szerkesztőség játékosai egy emberként helyezték ujjaikat a WASD gombokra, hogy kiderüljön ki a jobb sniper, ki küld szebb panzerfaust-jumpot és ki hajigálja gyorsabban az elsősegélycsomagokat. Egyetlen egy pálya, de parádés szórakozás, egyértelműen az év legjobbja volt, és valószínűleg csak a Warcraft 3 fogja megszorítani, ha esetleg. A kemény arcok "Medic!" kiáltással köszöntik egymást.
Index - Csak egy partraszállás ť
Hivatalos oldal ť

+1. Baldur's Gate II

Ez az a játék amihez az én agyam és türelmem már kevés, aki Baldur's Gate-tel játszik, az biztosan tud valamit. A szerkesztőségben elfolyt játékidő szempontjából első helyezett lenne, annak ellenére, hogy csak keki játszott vele. A kemény arcok kutya helyett félorkkal operálnak, de minimum deguval.
Hivatalos oldal ť

Felkészül: 2002.