Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Az EverQuest miatt lett öngyilkos?

2002.04.03. 18:01
Egy öngyilkos fiatalember édesanyja pert fontolgat a Sony Entertainment ellen, mert szerinte az általuk fejlesztett EverQuest online kalandjáték felelős fia haláláért.
A 21 éves wisconsini Shawn Woolley-ra édesanyja talált rá tavaly hálaadáskor, abban a lakásban, melyet Shawn csak azért bérelt, hogy zavartalanul játszhasson. A fiatalember számítógépe előtt lőtte agyon magát; s körülötte mindenhol cetlik hevertek, melyeken a játékkal kapcsolatos feljegyzések szerepeltek.

Az anya, Elizabeth Woolley hiába tudakolta az Everquestet fejlesztő Sony Online Entertainmenttől, hogy mi is történt pontosan a játékban, segítséget nem kapott. A cég képviselője arra hivatkozik, hogy azzal megsértették volna a többi játékos felé vállalt titoktartási szerzôdést.

Az anya perre készül

Woolley most pert fontolgat annak kiderítésére, hogy fia a játék mely pontjánál tartott, és egyben szeretné elérni: kötelezzék a Sonyt, hogy helyezzen el a dobozon a játék veszélyeire figyelmeztető feliratot.

- Az egyetlen dolog, amit szeretnék: beletekinteni a fiam játéknaplójába - mondja Woolley anyja. - Egy héttel a történtek előtt kilépett állásából és semmi mással nem törödött, csak a játékkal. Az életében nagyobb trauma nem érte, ezért tudni akarom, mi történt a játékban, ami tettéhez vezetett.

Zavaró tényezők

Az idézett nyilatkozatnak ellentmond, hogy Shawnt korábban kezelték epilepsziával, depresszióval, valamint skizofréniával is. Így az EverQuest feltehetőleg már korábban is meglévő problémákat hozott csak felszínre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!