Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Mire költsd az összes pénzed?

2001.09.07. 11:23
Havonta jelentkező sorozatunkban a megjelenés előtt álló pc-s játékokból válogatunk, nagyon szubjektíven, de nagy elánnal. Mindenkinek, aki okosan szeretné elkölteni a pénzét, vagy csak játszana egyet, amíg az ország küzd a csatlakozásért. Íme a szeptemberi ajánlat.
Valószínűleg a kiadók is tudják, hogy az ősz első hónapja a könyvcsomagolás és a tolltartó-rendezgetés ideje, ezért nem árasztják el a boltokat túl sok játékkal. Legalábbis nem olyanokkal, amik engem érdekelnek. A soványka kínálatért viszont kárpótol bennünket október, de csitt, az még arrébb van. Bemutatódik tehát a Red Faction nevű fps és a Commandos második része.


Red Faction

Az új játékengine-ekben az a jó, hogy sose' tökéletesek, viszont mindig tudnak valami olyat, amit semmi más nem, ezért a belőlük készült játékok kötelező darabokká válnak. Valahogy így van ez a Red Faction nevű fps-sel is. A történetben egy Marson dolgozó bányászt alakítunk, aki egy lázadás kellős közepén szerez be egy rakás fegyvert. Vajon miért? Sejthetjük. Az élményt a Geo-Mod nevű motor fokozza, ami végre a környezet teljes interaktivitását ígéri, értsd: a falakat akár keresztül is robbanthatjuk, ha nincs kedvünk kulcsokat keresgélni, és az összes objektum elpusztítható, még a fogkefe is.

A környezet amortizációja pontos fizikai modell alapján történik, tehát számít a távolságtól kezdve a fegyver erején és az objektum anyagán keresztül a szemünk színe is. A fejlesztők nem álltak meg a technikai újdonságoknál, egy helyre kis sztorit biggyesztettek a játék köré, ami kicsit hasonlít majd a Total Recallhoz (Mars, lázadás, rocketjump), azt mondják, hogy "Half-Life élvezet" lesz, na persze, meglátjuk. Többjátékos módban a szokásos választék áll rendelkezésünkre, úgymint deathmatch vagy ctf, de lesznek speciálisan a Geo-Modra épülő változatok, mint a "ki bontja le előbb a Marsot".

Megjelenés: szeptember 18.
Fejlesztő: Volition
Kiadó: THQ
Hivatalos oldal: www.redfaction.com


Commandos 2: Men of Courage

Remélem, keveseknek kell bemutatnom a Commandost, hiszen már az első része is nagyot ütött ennek a II. világháborús taktikai játéknak. A második rész alapjaiban nem hoz újat, kinézetben és élményben annál inkább. Kis kommandónkból három régi arc lehet ismerős: Green Beret, az izmos késművész, a szégyellős mesterlövész, illetve a jenki ezermester. Az új karakterek mellett a régieknek is bővülnek a képességei és a lehetőségei, lényegesen több fegyverrel és járművel találkozhatunk/lövöldözhetünk, mint eddig (lángszóró!). A grafika a kornak megfelelően 1024x768-ban élvezhető, és az első részből ismert lélegzetelállítóan élethű renderelt háttér előtt 3D-s objektumok és karakterek teszik a látványt még élvezetesebbé.

Az új részben az épületek is nyitva állnak előttünk, ami okosabb taktikázásra ad lehetőséget, mint eddig. A hírek szerint tökéletes hang és zene vár a játékosra, még több buta náci, még több konspiráció, persze mi már tudjuk, hogy legyőzzük őket. Mindenképpen ajánlott.

Megjelenés: szeptember 25.
Kiadó: Eidos Interactive
Fejlesztő: Pyro Studios
Hivatalos oldal: www.eidosinteractive.co.uk

Az októberi menü: AquaNox, CivIII, AvS2 és még sokan mások.