Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Fizetős zeneletöltések a Napster-klónok ellen

2001.09.27. 13:52
A MusicNet átadta üzleti partnereinek zeneterjesztési technológiájának leírását, amely az első éles kísérlet lesz a fizetős internetes zeneterjesztés elindítására.
Az ingyenes Napster-klónok ellen létrehozott MusicNet-szövetség az első kísérlet, hogy az internetezőket átszoktassa a legális, fizetős letöltésekre az évek óta tartó szabad rablás helyett. A MusicNet mögött a RealNetworks, az AOL Time Warner és három lemezkiadó multi, a Warner Music, EMI, Bertelsmann BMG és a független Zomba Records áll.

Legális az ingyenes ellen

Elemzők szerint a szövetségnek kemény dolga lesz, elsősorban a tetszhalott állapotban pihenő Napstert lemásoló/továbbfejlesztő tucatnyi zenecserélő szolgáltatás miatt, amelyeken továbbra is ingyenesen érhető el a legtöbb zene és film.

Richard Wolpert
Richard Wolpert, a MusicNet stratégiai tanácsadója szerint valóban el lehet képzelni kellemesebb szituációt, minthogy az ingyenes konkurenciákkal versenyezzenek, de úgy véli, az internetezők szeretni fogják a kínálatot.

A RealNetworks a terjesztési technológia kézhezkapásától két hónapra igérte a szolgáltatás beindítását, míg az AOL csak annyit nyilatkozott, hogy valamikor ősszel várható a premier. A konkurens fizetős Pressplay, a Universal és a Sony Music közös vállalkozása, szintén az ősszel tervezi beindítani szolgáltatását.

A MusicNet javasolt árai alapján a szolgáltatók havonta 10 dollárt fognak kérni 50 letöltött dal és 50 streamelt dal meghallgatása után. Az előfizetők induláskor mintegy 100 ezer dalból válogathatnak majd Janet Jacksontól a Dave Matthews Bandig.  • Vennék
  • Bankszámla