Előd
9 °C
17 °C

189 bazdmeggel lett első egy videojáték

2009.03.17. 08:27
A Guinness Rekordok Könyve a világ legmocskosabb szájú videójátékának választotta a House of the Dead: Overkill című játékot. Ez az első alkalom, hogy filmek és televíziós műsorok után egy videojáték is megkapta a kétséges elismerést.

A Nintendo Wii konzolokra készített játékban 189 alkalommal hangzik el az angol "Fuck" kifejezés, ami a párbeszédes részek három százalékát teszi ki. A Headstrong Games zombis-lövöldözős játéka a hetvenes években népszerű B-kategóriás horrorfilmek (grindhouse-filmek) hangulatát célozta meg, a kritikusok szerint sikerrel. A Gamespot nevű játékszaklap tízből nyolc pontot adott a játéknak, amelynek "minden részében érződik a grindhouse téma, a nevetséges történettől kezdve a kiválasztott régi zenékig".

A játék írója elmondta, hogy készítők a grindhouse filmekben mértéktelenül alkalmazott káromkodások parodizálását célozták meg, és ezzel a mostani elismeréssel látható, hogy "nemcsak felnőttünk a kihíváshoz, hanem túl is szárnyaltuk azt".

A Guinness szóvivőjének elmondása szerint a legmocskosabb szájú film díját az Oscar-díjas Martin Scorsese 1995-ös alkotása a "Casino" mondhatja magáénak, amelyben 422 alkalommal lehet hallani a "fuck" kifejezést, azaz átlagosan 2,4-szer percenként.